JAT odlazi u istoriju, novo ime - Air Serbia!

 
  • 9

Ulaganje "Etihada" biće veće nego što se do sada spekulisalo, prva dva A319 stići će u formi wet leasa, treći se očekuje do oktobra

Potvrđeno je da "Jat" odlazi u istoriju, novo ime srpske nacionalne avio-kompanije biće "Air Srbija", piše sajt Tangosix.rs.

Ulaganje "Etihada" biće veće nego što se do sada spekulisalo, prva dva A319 stići će u formi wet leasa, treći se očekuje do oktobra. Na nekoliko "Jatovih" linija već su leteli wet lease-ovani "fokeri" hrvatskog "Trade Air"-a.

Uzbuna koja je u "Jatu" vladala krajem prošle nedelje, rešena je. Više ne postoji nijedna prepreka da se formalno krene u strateško partnerstvo s "Etihadom", koji je odlučio da prihvati promenu imena nove kompanije u "Air Srbija".

Kako Tango Six saznaje iz izvora bliskim pregovorima sa strane kompanije iz Emirata, novo vizuelno rešenje budućeg izgleda "Air Srbijinih" "erbaseva" biće prezentovano na konferenciji za medije u četvrtak.

"Etihad" je, kako saznajemo, temeljno pristupio proceni efekata promene imena i odlučeno je da se u okviru "novog proizvoda" ime "Jat" zauvek pošalje u penziju.

Kako je Tango Six izveštavao tokom vikenda, pojedine strukture unutar kompanije usled raznih strahova i nedoumica širile su dezinformacije o potencijalnim štetnim aspektima nastupajućeg partnerstva koje su išle dotle da "Etihad" ima prikrivene motive i da je u nekom trenutku čak moguće i otuđivanje "Jatove" imovine.

U javnost je već izašla informacija da će "Etihadovo" ulaganje biti duplo veće nego što se do sada spekulisalo i da će kao i država u "Air Srbiju" uložiti 100 miliona dolara.

Uz veoma ambiciozan zimski red letenja koji će "Air Srbiju" trasirati kao potencijalno veoma jakog regionalnog igrača koji će beogradski aerodrom pretvoriti u mnogo jače čvorište, potvrđena nam je i informacija koju su mediji prenosili u prethodne dve nedelje. Prvobitna nova flota sastojaće se od 10 A319 koji će najverovatnije biti primerci "Air Berlina".

Piloti "Jata" već su počeli da dobijaju upite o tome ko želi da se školuje za "erbas" avione i prve grupe za preobuku će biti uskoro formirane.

(Telegraf.rs / Izvor: Tango Six)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA