≫ 

ŠOKANTNO: Ruski nacisti muče gejeve i snimke objavljuju na netu! (VIDEO)

Homofobi su počeli da otvaraju lažne profile na Vkontakte preko kojih su dogovarali sastanke sa gej tinejdžerima, a one koji bi se pojavili na dogovorenom mestu čekalo je zlostavljanje, ponižavanje i batinanje

  • 42

Otkako su u Rusiji usvojeni zakoni protiv tzv. "homoseksualne propagande", tamošnji neonacisti su ohrabreni homofobnim izjavama predsednika Vladimira Putina pa su započeli kampanju proganjanja i nasilnog zlostavljanja ruskih gej tinejdžera, čime se otvoreno hvale uznemirujućim fotografijama i snimcima koje objavljuju na internetu.

Poznat pod nadimkom Satara, ruski neonacist Maksim Martsinkevič, koji se u međuvremenu u režimu Vladimira Putina transformisao u vernog ekstremnog nacionalistu, organizovao je kampanju nasilja i progona ruskih gej tinejdžera koje pronalazi na u Rusiji popularnoj društvenoj mreži VKontakte.com.

Naime, ruski neonacisti počeli su da otvaraju lažne profile preko kojih su dogovarali sastanke sa gej tinejdžerima, a one koji bi se pojavili na dogovorenom mestu čekalo je zlostavljanje, ponižavanje i batinanje.

Cela homofobna kampanja je, inače, predstavljena kao borba protiv pedofilije, iako ostaje nejasno kako se to suzbija pedofilija mučenjem 16-godišnjaka, a ruski homofobi se svojim "podvizima" otvoreno hvale na internetu, objavljujući fotografije i snimke u kojima se iživljavaju nad gej klincima.

Organizacije za ljudska prava javljaju da je zbog toga nekoliko tinejdžera počinilo samoubistvo, zastrašujuće je i što se zlostavljanja i mučenja često događaju usred dana i na ulici - prolaznici ignorišu napade na gej tinejdžere ili čak hvale mučitelje zato što tako postupaju!

(Telegraf.rs / Izvor: T.portal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    27. jul 2013 | 13:35

    Браво ! Борити се против зла

  • Ja

    27. jul 2013 | 12:40

    Ne samo zbog ovoga opisanom u clanku, moj osecaj je da mnogo toga u Rusiji ima diktatorsko u sebi, cak i okrutno. Kad se samo osvrnem na istoriju. Nece valjati. A mi u Rusiju gledamo idealizovano..... Vreme ce pokazati sve.....

  • miljan

    27. jul 2013 | 13:20

    Ne volim seksualno poremecene ali mi je zao onog decka..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA