IZGORELA BIHAĆKA BOLNICA: Vatrogasci spasavali bebe u inkubatorima (VIDEO)

 
  • 2

- Osećala se jara i jedva da je moglo da se diše. Odmah smo krenuli sa izvlačenjem beba u inkubatorima, nosili smo ih po dvojica. A onda i ostalih pacijenata i osoblja. Ni sam ne znam kako su svi ostali živi - ispričao je jedan od hrabrih vatrogasaca

Kantonalna bolnica u Bihaću gotovo je potpuno izgorela u požaru koji je izbio u noći između četvrtka i petka. Uništeni su svi krovovi, gornji spratovi bolnice i Pedijatrijsko odeljenje. Samo pukom srećom i velikom požrtvovanošću vatrogasaca i meštana nije stradao niko od 250 pacijenata.

Kako piše hrvatski Jutarnji list, Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić" počela da gori oko dva sata, a prema prvim informacijama vatra se pojavila na delu krova iznad Pedijatrije i potom zahvatila sve  krovove i gornje spratove.

Na dečijem odeljenju nastao je haos. Vatra i gust dim širili su velikom brzinom.  Bilo je jezivo, sa svih strana čuo se plač bespomoćne dece, vriska i pozivi u pomoć. 

- Osećala se jara i jedva da je moglo da se diše. Odmah smo krenuli sa izvlačenjem beba u inkubatorima, nosili smo ih po dvojica. A onda i ostalih pacijenata i osoblja. Ni sam ne znam kako su svi ostali živi - ispričao je jedan od hrabrih vatrogasaca.

U svom tom haosu vatrogasne ekipe su zajedno sa građanima pokušavale da obezbede dotok vode iz bolničkih hidranata koji nisu bili tehnički ispravni.

Bolnica je ostala bez operacionih sala, pa su pacijente razmestili po bolnicama u drugim gradovima.

Oružane snage BiH ponudile su svoje prostorije za smeštaj oko 250 pacijenata, a Vlada BiH će pokušati da pronađe rešenje za izlaz iz ove katastrofalne situacije.

Još uvek nije poznat uzrok požara, ali se sumnja da je u pitanju ljudski faktor.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA