Niški naprednjaci u pritvoru, vlasnice agencije na slobodi

Milošu Milovančeviću i Lelici Kostić određen je pritvor do mesec dana zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj

  • 1

Potpredsedniku Gradskog odbora SNS Milošu Milovančeviću i odbornici te stranke u opštini Crveni krst Lelici Kostić određen je pritvor do mesec dana, dok su Milena V. i Tanja M, osumnjičene da su im pomogle da izvrše zloupotrebu, puštene da se brane sa slobode.

Saslušanje pred Višim sudom u Nišu trajalo je nekoliko sati i završeno je u kasnim poslepodnevnim satima

- Lelici Kostić, osumnjičenoj za zloupotrebu službenog položaja i Milošu Milovančeviću, osumnjičenom za podstrekavanje na ovo delo istražni sudija je odredio pritvor do mesec dana da ne bi uticali na neispitane svedoke - kaže za Telegraf portparol niškog Višeg suda Tamara Savić Cvetanović.

Kako saznaje Telegraf, dok se pred policijom branio ćutanjem, Milovančević je na saslušanju pred istražnim sudijom izneo svoju odbranu.

- On je priznao da je preko agencije Milene V. od opštine Crveni krst dobio novac za izradu strategije razvoja, ali je istakao da je posao uradio, te da nisu tačni navodi policije da su na izradi ovog projekta i bili angažovani radnici opštinske uprave a da ga je on prisvojio. Kada je reč o agenciji Tanje M., preko koje je takođe uplaćivan novac za projekte u koje je bio uključen Milovančević, on je rekao da je na zahtev njenog supruga podigao taj novac iz banke i predao ga njima, odnosno da on pare nije uzeo - kaže naš sagovornik iz izvora bliskih istrazi, i dodaje:

- Lelica Kostić je ostala pri svojoj odbrani, ističući da je eventulne propuste učinila zbog neznanja jer je po profesiji lekar, a Tanja M. i Milena V. su takođe negirale delo.

Podsećamo, Milovančević se sumnjiči da je iz opštinskog budžeta prisvojio tri i po miliona dinara, te da mu je ovo delo zloupotrebom službenog položaja omogućila tadašnja predsednica gradske opštine Crveni krst, a da su joj Milena V. i Tanja M. u tome pomogle.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA