VALJEVO: Dug bolnice pet miliona!

 
  • 0

Postoji opasnost da bolnički račun valjevskog Zdravstvenog centra bude blokiran zbog ogromnih dugovanja prema dobavljačima. Ima dužnika kojima bolnica duguje nekoliko stotina hiljada evra

Finansijska situacija u valjevskom Zdravstvenom centru je katastrofalna, a prethodno rukovodstvo je ostavilo dug preko pet miliona evra, saopštio je direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić.

On kaže da vrlo lako može da se dogodi da već od kraja avgusta valjevska bolnica dođe u situaciju da ne može normalno da radi, jer postoji opasnost da bolnički račun bude blokiran zbog ogromnih dugovanja prema dobavljačima.

Dr Grujičić kaže da će učiniti sve da pacijenti ne osete ove probleme i nada se da će ova teška finansijska situacija biti rešana uz pomoć, prvenstveno, Ministarstva zdravlja.

- Dužan sam da obavestim javnost da se Zdravstveni centar nalazi u veoma teškom stanju. Ja bih to ilustrovao da je to finansijska klinička smrt i da je nama ovde potrebna vrlo brza finansijska reanimacija. Bojim se da ćemo vrlo brzo, već krajem avgusta ili početkom septembra, doći u situaciju da više nećemo moći da normalno funkcionišemo. Skoro svakog dana dobavljači dolaze i traže svoj novac - upozorava dr Grujičić.

Dr Grujičić kaže da ne postoji firma sa kojom je valjevska bolnica u ranijem periodu sklopila posao, a da joj je dug u potpunosti isplaćen. Dr Grujičić dodaje da, ukoliko ne reše nagomilane dugove, a među njima ima dužnika kojima bolnica duguje nekoliko stotina hiljada evra, može doći da blokade rada bolnice.

U valjevskoj bolnici već skoro mesec dana zbog kvara ne radi skener, dok magnetna rezonanca radi u "havarijskom režimu" i primaju se samo hitni pacijenti. Dr Grujičić kaže da će ti problemi biti rešeni u najskorije vreme.

Na konferenciji za novinare je saopšteno i to da bi do 10. agvusta trebalo da bude završena procedura oko brisanja Zdravstvenog centra iz Agencije za privredne registre i registracije Opšte bolnice, na čijem čelu je od maja ove godine dr Dobrivoje Grujičić, koji je nasledio dr Iliju Tripkovića, koji je na čelu valjevske bolnice bio u proteklih 12 godina.

(S. S.)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA