VRUĆE, ALI NE PAKLENO: U BiH se očekuje do 42 stepena!

 
  • 7

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da se ove sedmice očekuje tropski talas, ali da temperature ipak neće dostići pedeseti podeok

Temperature u BiH neće dostići pedeseti podeok kako je danas saopšteno medijima, jer seubrzo oglasio Federalni meteorološki zavod i demantovao informaciju.

- Obaveštavamo javnost da je informacija o temperaturama do +50 apsolutno netačna i nije objavljena iz Federalnog hidrometeorološkoh zavoda - navodi se u kratkom saopštenju.

I iz hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske za agenciju Beta navode da se ove sedmice i početkom iduće nedelje u Bosni i Hercegovini očekuju visoke dnevne temperature, koje će se u pojedinim gradovima kretati do 42 stepena Celzijusa, ali neće dostići pedeseti podeok.

- Očekujemo tropski talas i vrućine, ali ne očekujemo da temperature rastu do 50 stepeni Celzijusa, kako su to objavili pojedini mediji. Takva temperature je gotovo nemoguća za naš region - kazali su u Hidrometeorološkom zavodu RS.

Iako temperature neće biti paklene, ipak se očekuje da će one biti tropske. Takođe se očekuje da će ovaj talas zahvatiti i Srbiju, gde meteorolozi najavljuju temperature i do 40 stepeni.

Iako su beogradske ulice juče bile prilično puste, a najviša dnevna temperatura iznosila 37 stepeni, vreli dani tek predstoje, a meteorolozi najavljuju da će živa u termometru dostići 40 podeok.

U Sarajevu se očekuju temperature od 35 stepeni, a u Mostaru čak 40 stepeni.

I Crnu Goru od danas do kraja sedmice očekuje toplotni udar, pošto će maksimalne dnevne temperature dostizati čak 40 stepeni Celzijusa, saopšteno je iz crnogorskog Hidrometeorološkog zavoda.

U Podgorici je za danas najavljeno 38 stepeni, a sutra se očekuje temperatura od 39 stepeni.

Iz Hidrometeorološkog zavoda su naveli da će temperature svakodnevno rasti, a da se tek krajem naredne sedmice očekuje blagi pad maksimalnih temperature i to na severu Crne Gore.

Međutim, Zagrepčane je sinoć nakon paklenih vrućina koje su usijavale asfalt, dočekalo nevreme praćeno sivim oblacima. Usledio je jak vetar, a zatim grmljavina i nevreme uz kišu.

Srušena stablna su oštetila dva automobila na Trešnjevci, javili su hrvatski mediji.

Lekari savetuju veću opreznost tokom vrelih dana - izbegavanje boravka napolju od 11 do 17 časova, kao i uzimanje dosta tečnosti i lagane hrane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    25. jul 2013 | 13:07

    Da nije tolike price o vremenskoj prognozi lakse bi narod sve to podneo,ovako samo plašeci ljude skrece se sa gorucih tema .Lažu se i namestaju temperature u zavisnosti od potrebe , kada treba da se proglasi elementarna nepogoda i da ljudi ne idu na posao odjednom su manje za po 5 stepeni ...

  • Srbijanka

    25. jul 2013 | 13:44

    Na gornjoj fotografiji je prikazan samo jedan delic Sarajeva, ali se moze izbrojati 5 minareta I ni jedan jedini krst. U sred hriscanske Evrope.

  • Rajka

    25. jul 2013 | 12:55

    Da bar politicare zapali visoka temperatura..da narod odahne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA