DODIK: Tužilaštvo BiH je trulo!

 
  • 5

Predsednik RS oštro je osudio puštanje iz zatvora Šemsudina Mehmetovića i dodao da Tužilaštvo BiH pruža proceduralnu zaštitu funkcioneru SDA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Tužilaštvo BiH pruža proceduralnu zaštitu funkcioneru SDA Šemsudinu Mehmedoviću koji se tereti za ratne zločine nad Srbima.

- Tužilaštvo BiH u ovom slučaju nije htelo da sarađuje na očiglednim dokazima i to govori koliko je ono trulo i nepotrebno, kao i Sud BiH - rekao je Dodik u Bijeljini, a preneli su lokalni mediji.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su juče ujutru Mehmedovića zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin protiv srpskih civila na području opštine Tešanj od proleća 1992. do jeseni 1993. godine.

On je, međutim, već istog dana pušten, a advokati su kazali da nije bilo osnova za određivanje mere pritvora njihovom klijentu.

Mehmedović, uhapšen u akciji "Ozren", zamenik je šefa kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Portparol SIPA Kristina Jozić rekla je za novinare da su prikupljeni dokazi iz kojih proističe osnovana sumnja da su pripadnici Javne bezbednosti Tešanj, po naredbi njenog tadašnjeg načelnika Mehmedovića, protivpravno zatvarali i ispitivali civile srpske nacionalnosti i iznuđivali iskaze, na osnovu kojih su neki od njih osuđeni na zatvorske kazne.

Pored Mehmedovića, isti predmet obuhvata još tri osobe.

SDA je, posle hapšenja, saopštila da je "zaprepašćena činjenicom da je zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH uhapšen bez valjanih razloga i bez naloga tužilaštva".

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanuug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    20. jul 2013 | 18:49

    Браво додик

  • Stranac

    20. jul 2013 | 18:58

    Sta li si ti samo da mi je znat napisao bi al kulturnije je da cutim a svakako se ne bi naslo ni reci takve koje bi tebe opisale zlo si bolje se pozabavi tim jadnim narodom koji te vec postavio na vlast da imaju sta jesti nemoj samo da blebetas i sedis na dve stolice ...

  • prcko

    20. jul 2013 | 20:34

    tuzilastvo bih trulo mozda si i u pravu cim nemoze sve da vas pozatvara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA