Džoana Rouling napisala krimi roman pod pseudonimom

 
  • 0

Autorka knjiga o Hariju Poteru napisala je roman "The Cuckoo'' Calling" (Zov kukavice), koji govori o privatnom detektivu, bivšem ratnom veteranu koji istražuje smrt manekenke

Britanska književnica Džoana Rouling (JK Rowling), koja se proslavila serijalom o Hariju Poteru, priznala je danas da je pod pseudonimom napisala detektivski roman koji je kritika ocenila kao najboljom debitantskom krimi pričom u proteklih nekoliko godina.

Misteriju oko autora romana "The Cuckoo'' Calling" (Zov kukavice), o privatnom detektivu, bivšem ratnom veteranu, koji istražuje smrt manekenke, razotkrio je Sandej tajms.

Intrigiran kako je tako dobro konstruisano delo mogao da napiše jedan početnik, list je pošao u potragu za izvesnim Robertom Galbrajtom za kojeg je izdavač tvrdio da je autor romana.

Umesto do penzionisanog vojnog policajca Galbrajta, trag je vodio do iskusne književnice, najpoznatije po seriji romana o mladom čarobnjaku.

- Nadala sam se da će ova tajna potrajati malo duže", kazala je 47-godišnja Rouling, dodajući da je bilo tako "oslobađajuće iskustvo" kriti se iza Roberta Galbrajta..Bilo je predivno objaviti roman bez publiciteta i očekivanja, i pravo zadovoljstvo dobiti ođeke pod drugim imenom - navela je ona.

Objavljen u aprilu, "The Cuckoo''s Calling", čija se priča odvija oko detektiva Kormorana Strajka, ratnog veterana, ranjenog u Avganistanu, ocenjen je najvišim ocenama od strane pisaca krimi romana.

"Sandej tajmsa" navodi da je knjiga prodata u više od 1.500 primeraka i da je najavljen nastavak za 2014.

Roman je objavila izdavačka kuća "Litl Braun Buk" koja je prošle godine izdala "prvenac" Roulingove namenjen odrasloj publici, The Casual Vacancy".

Roman koji se bavi politikom, narkomanijom, prostitucijom i samohranim roditeljima, prodat je u milionskom tiražu, ali je dobio prilično loše kritike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA