Maloletni lopov ubio vlasnika šume koji ga je zatekao u krađi!

Maloletni Bojan H. (17) iz Petrovca na Mlavi hicem iz pištolja ubio je Miloša Lazarevića (68) iz Kladurova, jer ga je ovaj zatekao u krađi njegove šume

  • 14

Maloletni Bojan H. (17) iz Petrovca na Mlavi uhapšen je zbog sumnje da je jutros hicem iz pištolja ubio Miloša Lazarevića (68) iz Kladurova, jer ga je ovaj zatekao u krađi njegove šume.

Zbog sumnje da su zajedno sa ovim maloletnikom učestvovali u nezakonitoj seči drva, uhapšeni su i Ljubiša S. i Aleksandar S., obojica iz Petrovca.

- Do ovog zločina došlo je ubrzo nakon što je vlasnik šume, koja se nalazi na mestu zvanom "Dos" u ataru Kladurova, dobio dojavu da mu grupa kradljivaca seče i odnosi drva. Odmah nakon ove dojave, jutros oko šest sati, on je sa suprugom otišao na lice mesta, kako bi kradljivce sprečio u daljoj krađi - kažu u Policijskoj upravi Požarevac.

Na licu mesta, Miloš je zatekao trojicu kradljivaca, kojima je, nakon kraće svađe, zapretio da će ih prijaviti policiji. U tom trenutku, maloletni Bojan H. izvadio je pištolj i jednim hicem usmrtio Lazarevića, nakon čega je sa svojim saučesnicima pobegao u nepoznatom pravcu.

- Efikasnom akcijom policije, maloletnik je uhapšen nakon samo dva sata, kada je presečen put njegovom traktoru kojim se tog jutra dovezao u Lazarevićevu šumu radi krađe. U isto vreme, uhapšena su i dvojica njegovih saučesnika, koja su pronađena na području opštine Kučevo - saznajemo iz istrage.

Kako su nam rekli neki od građana Petrovca, juče ujutru gradskim ulicama projurila je kolona policijskih vozila pod sirenama, koja se dala u poteru za napadačima.

- Odmah smo znali da je došlo do nekog teškog zločina, jer nas je probudilo zavijanje policijskih sirena i škripa kočnica. Tek kasnije čuli smo da je izvršeno ubistvo u Kladurovu i da se policija iz skoro celog Braničevskog okruga dala u poteru za ubicama - kažu neki od očevidaca policijske potere.

Svi uhapšeni biće predati istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu, koji će odlučivati o njihovom pritvaranju.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Djordjevic

    15. jul 2013 | 11:45

    Apelacioni ce da ih oslobodi jer su pretrpeli strah dolazkom ljutitog vlasnika sume, a uzece u obzir i to sto ranije nisu bili osudjivani za ubistvo vec samo za kradju...:-)

  • Dragomir

    15. jul 2013 | 12:15

    Reko sam ja da srbi u srbiji vise sume kradu nego albanci ,moj komsija video u svoju sumu kako lopovi seku drva i odmah otisao u policiju udaljenu 3,kilometara ispricao dogadjaj ali oni nista nisu preduzeli vec pili kafu i pusili cigare i rekli nemamo mi vremena da izadjemo na uvidjaj i pohvatamo lopove. Naravno oni znaju ko su lopovi jer i njih snabdevaju sa drva za ogrev zato ih stite. Ovo se desava u opstini svilajnac.

  • Rade

    15. jul 2013 | 17:00

    Bravo sine, uspeo si u zivotu... sa 17 godina lopinjas i imas coveka na dusi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA