POŽAREVAC: Kultni muzičari na filmskom platnu

 
  • 0

Nakon filmovanih priča o muzičkim legendama Bob Marliju, Sidu Višousu, “Dorsima”, EKV, uslediće koncert američkog bluz gitariste Lensa Lopeza

Projekcijom filma "EKV - Kao da je bilo nekad", koji govori o kultnoj beogradskoj grupi "Ekatarina Velika", na letnjoj sceni Centra za kulturu u Požarevcu u ponedeljak, 15. jula,  počinje sedmodnevni Festival muzičkog filma – FEMUF.

Nakon projekcije, publika će o filmu moći da razgovara sa njegovim autorima, scenaristkinjom Sandom Rančić i režiserom Dušanom Vesićem. U utorak je na programu film o čuvenom rege-muzičaru sa Jamajke "Bob Marley: The Making of a Legend" čiju režiju potpisuje Ester Anderson. Ovaj film trebalo je da bude prikazan na prošlogodinjem FEMUF-u, ali organizatori nisu uspeli da ga nabave pa je, umesto njegove projekcije, održan koncert beogradskog "Del Arno benda".

– Ove godine bili smo bolje sreće, jer nam je u pomoć pritekao konzulat Jamajke u Beogradu, na čemu smo im zahvalni – kaže Goran Jovanović, urednik filmskog programa Centra za kulturu.

U sredu se prikazuje film "The Doors: When you're strange" scenariste i režisera Tom de Čila, o legendarnoj grupi "Dors" i njenom frontmenu Džimu Morisonu, koji je tragično okončao svoj život 1971. godine. Domaći film "Narcis i Eho", po scenariju i u režiji Saše Radojevića, na programu je 19. jula, a dan kasnije igrani film o latino ljubiteljima panka,"Wassup Rockers" Leri Klarka.

Završne večeri festivala održaće se projekcija filma «Sid and Nancy», biografski film o Sid Višousu, basisti britanskog pank benda Sex Pistols i njegovoj devojci Nensi. FEMUF će zatvoriti koncert američkog bluz gitariste Lensa Lopeza, koji u Požarevcu nastupa u okviru svoje turneje po Balkanu.

Festival muzičkog filma, jedinstvena filmska manifestacije u zemlji, održava se po drugi put, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja.

(D. K.)

Video: Dačić na 12. Globalnoj konferenciji eksperata za borbu protiv krijumčarenja migranata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA