U Nišu pivske gajbe vrednije od zlata!

 
  • 4

Pre 20 godina Vladan Ignjanović je iznajmio pivske gajbe sa ambalažom koje su mu ukradene. Ignjatović je vlasnicima platio štetu ali posle nove tužbe sud je presudio da treba da plati 80 hiljada maraka

Vladan Ignjatović iz Niša već 13 godina sudskom presudom ostaje bez polovine svoje plate. On otplaćuje kaznu za iznajmljivanje 890 pivskih gajbi pre 20 godina, koje su mu ukradene. Presudom iz 1998. godine trebalo je da plati 80.000 maraka.

Pre 20 godina Vladan Ignjanović je iznajmio pivske gajbe sa ambalažom koje su mu ukradene. Ignjatović je vlasnicima platio štetu ali posle nove tužbe sud je presudio da treba da plati 80 hiljada maraka.

Za 890 iznajmljenih pivskih gajbi sa ambalažom, koje su ukradene posle šest meseci, Vladan Ignjatović je vlasnicima pre 20 godina platio oko pet i po hiljada maraka, što su oni i priznali na sudu.

Međutim, posle dve i po godine oni su ga tužili za korišćenje gajbica i posle krađe, iako takav ugovor nisu imali. Izvršna sudska presuda je bila odšteta od 80.000 maraka, a sada to sa kamatom iznosi skoro 150.000 evra.

Vladan Ignjatović kaže da čeka svoju pravdu i veruje da će se na kraju sve rešiti.

Vladanova majka Olgica kaže da su dobili policijski izveštaj po kome su lopovi uhvaćeni i da njen sin nije mogao tri godine da koristi gajbe.

Policija je počinioce prijavila tužilaštvu, ali je slučaj u međuvremenu zastareo.

- Najgori je osećaj da nismo dobili pravo na pravično suđenje. Tolike sudije, tužioci i veštaci su radili na ovom slučaju, a niko nije hteo da zaštiti običnog građanina - kaže Olgica Ignjatović.

U advokatskoj komori Niša, predsednik Dragi Krstić kaže da iako je to bilo vreme velike inflacije, ovaj predmet ima puno nelogičnosti.

- Ta inflatorna šteta mogla je da bude u nekoj stvarnoj vrednosti tih 890 gajbi. To nikako nije moglo da dođe do iznosa od 80.000 maraka, a sada 150.000 evra. To je toliko neverovatno -  kaže Krstić.

Vladan ima 41 godinu i do sada je otplatio oko 40.000 evra. Kaže da se plaši da će zbog ove sudske greške dug morati da plaća i njegovo dvoje dece.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunar

    14. jul 2013 | 12:56

    Dajte ljudi da se udružimo i da pomognemo čoveku.Da je neki političar,već bi bio proces završen.A pare nebi ni dao.A bio bi i obeštećen.Peticiju da potpišemo.

  • Дис

    14. jul 2013 | 21:58

    I posle se smejete kad neko kaze da se obogatio nosajuci gajbice

  • zika

    14. jul 2013 | 13:12

    mislio da ce da prodje "pojeo vuk magarca" i da kaze da su gajbe ukradene. Al kod policije i sudije ra prica ne pije vode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA