BRUKA: Srpska šampionka ostala bez zdravstvene knjižice

 
  • 6

Bivša reprezentativka Srbije i trofejni strelac Lidija Mihajlović, koja živi s presađenim bubregom, zbog neredovnih uplata grada Niša njenom klubu ne može da overi zdravstvenu knjižicu

Reprezentativka Srbije i trofejni strelac Lidija Mihajlović, kojoj je pre dve godine presađen bubreg, zbog neredovnih uplata grada njenom klubu, sada je bez zdravstvene zaštite, iako joj je terapija neophodna.

Ona ne može da overi knjižicu, a grad Niš je uplatio polovinu sume predviđene budžetom, što ipak nije dovoljno da se pokriju svi dugovi kluba. Iz budžeta grada za klub je ove godine planirano milion i 400 000 dinara. U prvih šest meseci uplaćena je samo šestina te sume.

Lidija, koja je dobitnica nacionalnog priznanja, kaže da taj novac ulaže u klub, a platu ne prima već godinu i po.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je za tešku situaciju u klubu saznao od novinara i da je omah izdao nalog da se uplati 600 000 dinara, što je, kažu u klubu , nedovoljno da se pokriju svi troškovi. Ostatak novca, obećava gradonačelnik, biće uplaćen za nedelju dana.

Predsednik Odbora za zdravstvo u Skupštini Srbije, dr Dušan Milisavljević, kaže da je ovo što se desilo trofejnoj sportistkinji nedopustivo i da država mora više da brine o vrhunskim sportistima.

Streljački klub Niš jedan je od nastarijih i najtrofejnijih klubova u zemlji. Odavde je poniklo više od stotinu prvaka države, 25 reprezentativaca i tri nosioca nacionalnog priznanja. Juniori kluba nedavno su na Prvenstvu Srbije osvojili prvo mesto u ekipnoj konkurenciji.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA