Vučić: Javna preduzeća ne smeju da budu krave muzare!

 
  • 4

- Javna preduzeća ne smeju da budu krave muzare i da služe za socijalno napajanje, kao što je bilo do sada - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija pre kraja godine ući u proces reforme javnog sektora i javnih preduzeća.

On je na konferenciji "Srbija se okreće ekonomiji - odgovorno zajedno do izlaska iz krize" u beogradskom hotelu Hajat rekao da su reformu javnog sektora obećavali svi političari, ali da su svi lagali kada su govorili da neće biti partijskog upliva na javna preduzeća.

Vučić je istakao da će reforma javnog sektora i javnih preduzeća početi konkursom za izbor čelnika tih preduzeća i da onda predstoji stvarna reforma.

- Javna preduzeća ne smeju da budu krave muzare i da služe za socijalno napajanje, kao što je bilo do sada - rekao je Vučić i dodao da ta preduzeća moraju da se ponašaju tržišno.

- Vladavina prava, skraćenje birokratskih procedura, otvaranje kancelarije za brze odgovore, reforma javnog sektora i javnih preduzeća, izmena Zakona o radu i reforma penzionog sistema, oblasti su kojima ćemo se baviti u narednih šest meseci - kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, glavni cilj vlade je smanjenje nezaposlenosti u Srbiji i da za godinu do dve stopa nezaposlenosti padne ispod 20 odsto.

Vučić je ocenio da je Srbija u pregovorima o članstvu u EU bila pouzdanija u razgovorima od EU i da EU nije baš u potpunosti učinila ono što je rekla.

- Srbija je ispunila 100 posto obećanog, a EU 90 odsto - rekao je Vučić.

Potpredsednik vlade je istakao da je Srbija ponosna na činjenicu što niko ne može da kaže da nije pouzdan partner i da nije radila ono što je dogovoreno.

(D. Z. / Beta)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cu

    8. jul 2013 | 12:42

    Ha,ha.. Svaki komentar je suvisan..

  • Valjevac

    8. jul 2013 | 12:50

    Prvo ta preduzeca ne smeju biti partijsko napajalo kao sto su sve ove godine ...ni jedan doktor nauka nije bio direktor...nego sve neke lopurde bez grama mozga kojim je rucak z kafani i LEPA BRENA ZA CETRI OSOBE najnormalnija stvar. Tesna Koza je sve objasnila 20 i kusur godina u napred! !! Radim u Krusiku koji ima 1600 zaposlenih od kojih je 400 u proizvodnji a ostatak je rezija!!!!! EJJJJ....A pri tome otpuste 150 ljudi koji su radili na ugovor 5 godina! !! Naravno sa masina su leteli a u kancelarijama im treba radnika!!! Zatvori nas molim te!!!!

  • uroš

    8. jul 2013 | 17:31

    Vučiću pa šta je bolje sada, lažove...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA