Niko od Srba u Egiptu se nije obratio ambasadi za pomoć

 
  • 6

Prema najnovijim informacijama iz srpske ambasade u Kairu, u Egiptu ima oko 1.600 građana Srbije

Niko od građana iz Srbije u Egiptu nije se do sada obratio ambasadi za pomoć zbog nevolja koje su prouzrokovane nemirima u Egiptu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Maja Ninković Ćorac.

Ona je za Jutarnji program RTS-a rekla da, prema najnovijim informacijama koje ima iz Ambasade Srbije u Kairu, u Egiptu ima oko 1.600 građana Srbije.

Oni su najviše koncentrisani u letovalištima Hurgada i Šarm el Šeik, odnosno samo ih tamo ima. U Hurgadi ih je oko 1.500, a u Šarm el Šeiku oko stotinu, rekla je Ninković Ćorac.

U Kairu i Aleksandriji ima oko 43 ili 44 srpska građana koji imaju regulisan boravak, što znači da imaju dozvolu za rad i tamo žive i rade, istakla je portparolka.

- Niko od tih građana do sada nije se obratio ambasadi za pomoć ili da nas obavesti da je u nekakvoj nevolji koja je prouzrokovana nemirima u Egiptu. Takvih zahteva nemamo - kazala je ona.

Postoje dežurni telefoni na koje građani mogu da se jave. U Beogradu u Ministarstvu spoljnih poslova je, takođe, otvorena dežurna telefonska linija 011/ 30-68-308.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    5. jul 2013 | 10:33

    Ma smesna je svrha njihovog postojanja.Porodica koja je opljackana u Pefkohoriju im se obratila za pomoc i nije je dobila.Cemu onda uopste i pokusavati.Takav smo narod da bi se za pomoc konzulatu obratili onda kada je pomoc stvarno neophodna a i tada nas o...bu.

  • dexter

    5. jul 2013 | 11:04

    Druže, nije to protest malinara i poljoprivrednika! U pitanju je vojni udar ! Vojska preuzima vlast ne samo u glavnom gradu nego u celoj drzavi, makar ona bila ko kontinent velicine! Tamo nema trenutno vlasti formirane, policija ne postoji! Dodju 3 budale ubiju 10 turista pokupe im sta imaju i vojska ce da se zajebava oko toga? Imaju preca posla! Mozda gresim ali moje misljenje je ovakvo!

  • dexter

    5. jul 2013 | 09:20

    Obratiće se kad budu silovani!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA