MOND: Francuska špijunira svoje građane!

 
  • 1

Nacionalna direkcija za spoljnu bezbednost špijunira kompletnu telekomunikaciju i elektromagnetske signale koje emituju Francuzi, a ulogu Snoudena je, u ovom slučaju, preuzeo dnevnik Mond

Nacionalna direkcija za spoljnu bezbednost špijunira kompletnu telekomunikaciju i elektromagnetske signale koje emituju Francuzi svojim elektronskim aparatima.

Tek što je obelodanjeno da su Amerikanci prisluškivali Evropljane, kao bomba je odjeknula vest da francuske vlasti, izgleda, špijuniraju sopstvene građane, i to naveliko Ironija je htela da su Francuzi samo nekoliko dana ranije od Amerikanaca zatražili zvanično objašnjenje u vezi s tim ko je koga i zašto prisluškivao, a sad su i sami na tapetu, pišu Novosti.

"Ulogu" Snoudena je, u ovom slučaju, preuzeo dnevnik Mond, koji je u svom izdanju od petka, izneo senzacionalnu vest o postojanju francuskog pandana američkom planu Prizma, odnosno "malog brata Velikog brata".

Novinskim istraživanjem, Mond je došao do zaključka da Nacionalna direkcija za spoljnu bezbednost (DGSE), jedna od domaćih obaveštajnih službi, sistematski špijunira kompletnu telekomunikaciju i elektromagnetske signale koje emituju Francuzi, telefonima, kompjuterima i ostalim elektronskim napravama, u Francuskoj, ali i između Francuske i inostranstva! Na meti su telefonski pozivi i pisane poruke, elektronska pošta, komunikacija preko Fejsbuka i Tvitera, prenose Novosti. Jednom rečju - sve.

Prikupljeni podaci se, prema pisanju Monda, čuvaju godinama. Sve se skladišti na tri podzemna sprata sedišta DGSE u pariskom bulevaru Mortije, u kompjuteru izuzetne snage od nekoliko desetina petaokteta. Toliko se špijunira, da je toplota koju širi ovaj superračunar, dovoljna da se obezbedi grejanje za čitavu zgradu!

Prislušne stanice su raspoređene po čitavoj teritoriji Francuske i u njenim prekomorskim teritorijama, na dvadesetak tačaka, a „Mond“ donosi i preciznu šemu po gradovima. Prikupljene podatke ne koristi samo DGSE, već i šest ostalih obaveštajnih službi koje vode računa o unutrašnjem obaveštavanju, odbrani, carini.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Video: U Beogradu se orio Evrovizijski hit: Publika u Domu omladine horski pevala "Rim tim tagi dim"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA