ZELENI AUSTRIJE: Snouden da dobije azil!

 
  • 2

Lider stranke Eva Glavišnig smatra da bi čovek koji je otkrio afere špijuniranja NSA trebalo da dobije azil u Austriji ili nekoj drugoj zemlji EU

Lider stranke Zelenih Austrije Eva Glavišnig smatra da bi čoveku koji je otkrio afere špijuniranja NSA Edvardu Snoudenu trebalo dati azil u Austriji.

- Snouden bi trebalo da dobije azil u Austriji ili nekoj drugoj zemlji EU - poručila je ona.

Glavišnig smatra da bi aktuelnom neprijatelju broj 1 SAD trebalo pružiti zaštitu, te se ne bi smeo ostaviti na milost i nemilos predsedniku Rusije Vladimiru Putinu koji, kako je dodala, gazi osnovna prava.

Prema Vikiliksu, Snouden je zatražio azil između ostalih i u Austriji. On je, kako je saopštio Vikiliks, a prenose agencije, podneo zahtev u 19 zemalja, među kojima su, pored Austrije, Rusija, Nemačka, Finska, Francuska, Italija, Holandija, Irska, Norveška, Poljska, Švajcarska i Španija.

Izvan Evrope Snouden je zatražio azil u Kini, Boliviji, Brazilu i Kubi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    2. jul 2013 | 09:24

    Где су сада "демократске" земље које свима попују о "демократији" да дају човеку азил јер у матичној земљи ризикује живот и гоњен је из политичких разлога?

  • Tajac

    2. jul 2013 | 10:57

    "sve " demokratije" pognuše glavu i u crnu zemlju pogledaše..."Neko im nije objasnio da ni oni nisu slobodni da odlučuju o tome. A nisu u stanju ni da sačuvaju disidente, kao što uspevaju sa Ruskim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA