Dačić: Žandarmerija ima moju saglasnost!

 
  • 8

- Pre nekoliko meseci data je saglasnost za pokaznu vežbu povodom Dana Žandarmerije na Adi Ciganliji - kaže premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je još pre nekoliko meseci data saglasnost za pokaznu vežbu povodom Dana Žandarmerije na Adi Ciganliji.

- Na to je data načelna saglasnost još pre nekoliko meseci u okviru struktura policije. Ne treba od toga praviti dramu niti ulaziti u razne sukobe - to je pokazna vežba za građanstvo i na njoj neće biti prisutni nikakvi politički činioci, niti ima bilo kakve veze sa nekom zvaničnom proslavom i obeležavanjem - rekao je Dačić.

On je objasnio da se iz ministarstva po njegovoj instrukciji daju posebna sredstva "Žandarmeriji" i dvema specijalnim jedinicama (SAJ i PTJ), koja, kako je rekao, nisu velika za organizaciju njihovih određenih proslava, s tim što se ta sredstva ne mogu koristiti za ogranizovanje "nekih spektakularnih predstava, već samo za pokazne vežbe".

Dačić je precizirao da će zvanična proslava obeležavanja njihove slave 28. juna biti održana u komandi "Žandarmerije", tako da je pokazna vežba na Adi Ciganliji više namenjena javnosti.

Komentarišući učešće "Žandarmerije" u spotu benda "Amadeus", Dačić je novinarima rekao da se, koliko se upoznao sa dokumentacijom koju mu je dao direktor policije Milorad Veljović, izašlo u susret zahtevu koji je podnela grupa "Amadeus" i dozvoljeno je snimanje nekih kadrova sa "Žandarmerijom".

- Izašlo se u susret tom zahtevu, kao i u mnogim drugim slučajevima kada je reč o snimanja različitih filmova i stvari koje se često dešavaju - oko toga ne treba praviti nikakvu posebnu dramu - naglasio je Dačić.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    25. jun 2013 | 15:47

    Svaka cast ministre. Tako i treba.

  • Spasoye

    25. jun 2013 | 16:43

    Naravno da ne treba praviti dramu, to je tradicionalno srpsko predstavljanje sposobnosti zandarmerije narodu.

  • Mik

    25. jun 2013 | 17:02

    Digli frku oko tog spota,a to je svuda u svetu normalno. I vojska i specijalne jedinice učestvuju u snimanju kako spotova,tako i filmova,tako da ja ne vidim ništa čudno u tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA