Obeležena prva godišnjica udruženja italijanskih privrednika u Srbiji

 
  • 0

Konfindustrija Srbije pripada Konfindustriji Balkana, federaciji italijanskih preduzeća koja posluju u jugoistočnoj Evropi i koja povezuju više od 1.000 firmi

Udruženje italijanskih privrednika u Srbiji, koje okuplja preko 100 privatnih preduzeća, održalo je prvu godišnju skupštinu Konfindustrije Srbija.

Ovom događaju prisustvovali su Đuzepe Manca, novopostavljeni ambasador Italije u Srbiji, Paolo Toski, savetnik za privredu ambasade Italije, predstavnici Ministarstava ekonomije i energetike, Privredne komore Srbije i Beograda, kao i mnogobrojni drugi partneri.

Predsednik Konfindustrije Srbija Erik Kosuta sumirao je godišnje aktivnosti udruženja koje je u ovoj formi počelo da radi 21. juna 2012. godine sa 70 članova. Na Skupštini su usvojeni planovi rada za narednu godinu.

Konfindustrija Srbije usmerena je na unapređenje poslovne saradnje između domaće privrede i tržišta sa italijanskim kompanijama, koje su već godinama u kontinuitetu vodeći spoljnotrgovinski partneri Srbije.

Tako je Konfindustrija organizovala učešće domaćih privrednika i predstavnika ministarstava na nekoliko konferencija i foruma u Italiji i regionu, dok je u Srbiji organizovala posetu italijanske privredne delegacije i dve konferencije sa velikim brojem učesnika iz sektora privrede i državne uprave na temu energetike, infrastrukture i ekologije.

Konfindustrija Srbije svakodnevno organizuje i predstavljanje investicionih potencijala privrede i regiona Srbije zainteresovanim potencijalnim italijanskim partnerima, kroz manje neformalne i formalne skupove i posete italijanskim privrednim regionima.

Konfindustrija Srbije pripada Konfindustriji Balkana, federaciji italijanskih preduzeća koja posluju u jugoistočnoj Evropi i koja povezuju više od 1.000 firmi.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA