Izraelski rabin optužen za pranje novca samokaznio se!

 
  • 1

Advokati aškenaskog rabina Jone Mecgera precizirali su da on neće obavljati nijednu od zvaničnih funkcija dok traje istraga

Jedan od dva glavna izraelska rabina sam se suspendovao i prestao da obavlja dužnosti zbog policijske istrage povodom sumnji da je primao mito i učestvovao u pranju novca.

Advokati aškenaskog rabina Jone Mecgera precizirali su da on neće obavljati nijednu od zvaničnih funkcija dok traje istraga.

Mecgera je prošle nedelje ispitivala policija zbog sumnji da je sa još tri saučesnika podelio novac donatora za nevladine organizacije. Policija je upala u njegovu kuću i kanceleriju nakon tajne istrage koja je trajala mesecima. On je porekao sve optuzbe.

Mecger je inače pri kraju svog desetogodisnjeg mandata glavnog rabina. On je zadužen za Jevreje evropskog porekla. Drugi glavni rabin je sefardski rabin i on je zadužen za Jevreje sa Bliskog istoka.

Mecgera je još 2005. godine ispitivala policija zbog sumnji za prevaru odnosno da je koristio privilegije u nekoliko jerusalimskih hotela i da je u njima odsedao po samo nominalnoj ceni ili je plaćo samo obroke. Optužnica, međutim, nije podignuta, podseća AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    23. jun 2013 | 15:18

    Kakav lik pa ovde kod nas bi trebalo 99% njih da se povuce ili obesi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA