KANADA: Evakuisano 100.000 ljudi zbog poplava (FOTO)

 
  • 0

Gradonačelnik Kalgarija Nahid Nenši pozvao je građane da uzmu svoje stvari i napuste svoje domove na nekoliko dana, policija je patrolirala ulicama i preko megafona, podsećala sugrađane na evakuaciju

Škole su zatvorene, a dva helikoptera i više stotina vojnika upućeno je u 24 gradska naselja, pošto je jaka kiša dovela do izlivanja reka Bou i Elbou u tom olimpijskom gradu i širom zapada Kanade.

Gadonačelnik Kalgarija Nahid Nenši pozvao je građane da uzmu svoje stvari i napuste svoje domove na nekoliko dana, policija je patrolirala ulicama i preko megafona, podsećala sugrađane na evakuaciju, dok televizijski snimci prikazuju kako voda nosi automobile i uništava kuće u gradu i obližnjim mestima, prenela je agencija AFP.

Jaka kiša je zatvorila putne pravce i mostove u drugim delovima kanadske pokrajine Alberta, ali nema izveštaja o žrtvama i povređenima, javio je Rojters, mada je AP ranije javio da je najmanje jedna osoba poginula u poplavi usled obilne kiše koja je pogodila jug Alberte.

AFP navodi da je još 12 mesta u susednim kanadskim provincijama proglasilo vanredno stanje, a klizišta su prinudno zatvorile transkanadski auto-put, što je dovelo do izolacije planinskog odmorišta u gradu Banf.

Vode je bilo i na u ulicama naselja Bounesa, na severozapadu Kalgarija, mada su gradske vlasti tada navele da kuće neće biti ugrožene od poplava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Tamara Vučić dobitnica priznanja "Ličnost Loznice za ponos"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA