Dva aviona se umalo sudarila iznad Njujorka (VIDEO)

 
  • 0

Prema navodima administracije, Deltin boing 747 i embrajer E170 bili su jedan od drugog udaljeni svega 800 metara horizontalno, i oko 65 metara vertikalno. A, propisana udaljenost mora da bude najmanje 4,8 kilometara horizontalno i 325 metara vertikalno

Američka federalna administracija za avijaciju intenzivno istražuje opasno mimoilaženje dva aviona nad Njujorkom.

Tek nedavno u javnost je procurela informacija prema kojoj je 13. juna oko 14 časova i 40 minuta, iznad Njujorka došlo do zabrinjavajućeg mimoilaženja Deltinog boinga 747 koji se spremao da sleti na međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi i embrajera E170, koji je poletao sa aerodroma La Gardija.

Prema navodima administracije, avioni su jedan od drugog bili udaljeni 800 metara horizontalno, i oko 65 metara vertikalno. A, propisana udaljenost mora da bude najmanje 4,8 kilometara horizontalno i 325 metara vertikalno.

Još uvek nije poznato da li je do bliskog susreta dva aviona došlo zbog neispravnih alarmnih uređaja, tek letelice su se udaljile jedna od druge u poslednjem trenutku, bezbedno se spustivši na zemlju.

Aviokompanija Delta odbila je da saopšti bilo kakve informacije vezane za ovaj događaj uključujući i podatke o tome koliko je u toku opasnog leta bilo putnika u avionu.

(Telegraf.rs / Izvor: abc news)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA