Najskuplji fri šop u Pragu, a najjeftiniji u Londonu

 
  • 1

Nemački autoklub ADAC poredio je bescarinske prodavnice na aerodromima u 11 evropskih gradova. U Pragu su najskuplji kozmetika i alkohol

Kupovina u bescarinskim prodavnicama na Aerodromu u Pragu skuplja je nego na drugim vodećim evropskim aerodromima, dok je na londonskom Hitrou (Heathrow) - najjeftinija, pokazalo je istraživanje nemačkog autokluba ADAC. Uporedni test ADAC-a obuhvatio je cene u fri šopovima na 11 vodećih evropskih aerodroma.

Test je utvrdio koliko je kupcu na svakom od aerodroma potrebno para za kupovinu 12 proizvoda - parfema, kozmetike, alkohola, slatkiša i duvana. Dok je u Pragu za kupovinu potrošeno 565 evra, u britanskoj metropoli su iste stvari koštale 435 evra.

Najveće razlike u ceni ADAC je utvrdio kod kozmetike, alkohola i cigareta. U prve dve kategorije, Prag je najskuplji, dok je, s druge strane, u ovom gradu duvan najjeftiniji.

Na aerodromu Ruzinje u Pragu putnik će za litar brendiranog konjaka platiti 67 evra, dok mu je u Londonu za istu flašu dovoljno samo 37 evra. Jednako velika je i razlika u cenama kozmetike. Na praškom terminalu krema je koštala više od 100 evra, dok je u ne tako dalekom Minhenu bila 74 evra.

Nasuprot tome, na boksu cigareta kupci će na Ruzinju uštedeti 25 evra, jer će u Parizu za istu marku platiti 58 evra.

ADAC je testiranje sproveo zajedno sa holandskim autoklubom ANW od jula do novembra prošle godine. Cene su, pored Praga, Londona, Pariza i Mihnena, upoređivane još na aerodromima u Frankfurtu, Dizeldorfu, Rimu, Barseloni, Amsterdamu, Briselu i Beču.

(Izvor: Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA