LAVROV: Isporučićemo Siriji S-300!

 
  • 2

- Mi poštujemo sve naše ugovore i ispunjavamo naše ugovorne obaveze - rekao je ministar inostranih poslova, i priznao da države G-8 imaju ozbiljne nesuglasice o Siriji i načinu za postizanje ciljeva

Rusija, Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropa ne žele da se ponovi irački scenario u Siriji, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov za televizijski kanal Rošia-24, i dodao da će Moskva ispoštovati ugovor o isporuci raketnog sistema S-300 Damasku.

- Mi (Rusija) poštujemo sve naše ugovore i ispunjavamo naše ugovorne obaveze. Za sada, ugovori nisu ispunjeni, isporuka nije izvršena u potpunosti - rekao je Lavrov za rusku televiziju, prenela je agencija AP.

Ruski ministar je priznao da države G-8 imaju ozbiljne nesuglasice o Siriji i načinu za postizanje ciljava.

- Ni Rusija, niti SAD i Evropa žele da se u Siriji ponoviti irački scenario gde je (američka) invazija bila u pratnji proterivanje sunita iz svih struktura - rekao je ruski ministar inostranih poslova, prenela je agencija Itar Tass.

U maju su Rusija i SAD predložile mirovnu konferenciji o Siriji s namerom da pokušaju da okončaju građanski rat, ali je datum održavanja više puta pomeren.

- Naši zapadni partneri odlučili su da se ne pominju konkretni datumi, jer oni nisu u potpunosti sigurni da će biti u stanju da privole sirijsku opoziciju (o potrebi da učestvuje). Ponudili smo da mi (Moskva) definišemo takav vremenski okvir . Neka to bude za mesec, dva, tri, to nije bitno - rekao je Lavrov.

Na marginama Ekonomskog foruma u Sankt Petersburgu Lavrov je naveo su zvaničnu Moskvu zapadni partneri tokom Samita G8 u Severnoj Irskoj ranije ove nedelje, zamolili da to ne rade.

- Zamolili su nas da to ne radimo i kao rezultat toga (završni dokument) zapisano je da nema potrebe da se sazove konferencija što je pre moguće. Ali svi mi znamo šta takve izjave znače - primetio je Lavrov, navodi AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanin

    20. jun 2013 | 18:52

    Koji ce nam s-400? U sustini najveca razlika u dometu i malo novijoj elektronici, dok je razorna moc slicna, a nama s-300 bi pokrivao skoro ceo balkan sa nase teritorije, s-400 a da ne pricam o novom s-500 su za Rusiju i Kinu i ostale velike zemlje.... Ispravite me ako gresim oznaka posle s- je domet.

  • pera kojot

    20. jun 2013 | 16:46

    Daj te i nama dva tri komada! Ili jos bolje S-400

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA