Vodostaj na celom toku Dunava u stagnaciji i blagom opadanju

 
  • 0

- Vodostaj na Dunavu kod Bezdana je visok 688 centimetara, što je ispod granice vanredne odbrane od poplava i u odnosu na vrh talasa nivo Dunava je opao za 87 centimetara - kaže zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Ðorđe Babić

Vodostaj na celom toku Dunava je u stagnaciji i blagom opadanju, izjavio je zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Ðorđe Babić.

- Vodostaj na Dunavu kod Bezdana je visok 688 centimetara, što je ispod granice vanredne odbrane od poplava i u odnosu na vrh talasa nivo Dunava je opao za 87 centimetara - precizirao je Babić.

On je istakao da Dunav nigde nije u porastu i da je tokom celog toka u opadanju u delu skroz do Pančeva, dok je od Pančeva nizvodno u stagnaciji i blagom opadanju.

Zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije je rekao da će, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tako biti i narednih dana. On je najavio da će se u narednim danima nastaviti sa preduzimanjem vanrednih i redovnih mera odbrane od poplava.

- Nemamo, na svu sreću, kritičnih tačaka i mesta i situacija se polako normalizuje, ali se i dalje nastavlja sa praćenjem vodostaja i praćenjem stanja na nasipima, na hidrosistemu Dunav-Tisa-Dunav i uopšte u slivu Dunava - rekao je Babić.

On je najavio da se u narednih nekoliko dana očekuje da će biti polako ukidane mere vanredne odnosno redovne odbrane od poplava u zavisnosti od stanja na terenu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Tamara Vučić dobitnica priznanja "Ličnost Loznice za ponos"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA