Nezadovoljni roditelji ispisuju decu iz Osnovne škole Jožef Atila

 
  • 7

Direktor tvrdi da ne zna da zbog nezadovoljstva roditelji prebacuju decu u druge škole i poručuje da će skorašnji slučajevi vršnjačkog nasilja uskoro dobiti epilog

Roditelji učenika Osnovne škole Jožef Atila u Novom Sadu, nezadovoljni su odnosom uprave škole prema deci, te su, kako Telegraf.rs saznaje, do sada tri učenika već ispisana iz škole. Direktror, međutim tvrdi da o tome ništa ne zna i negira da je bilo koje dete prebačeno.

Z.I., otac trinaestogodišnje učenice M.I., koju je godinu dana stariji drugar podigao i prineo gelenderu, preteći da će je baciti preko ograde, kaže da je on oba svoja deteta ispisao. Kako kaže, zbog bezbednosti je decu  prebacio u drugu novosadsku školu.

- Za mene je taj slučaj završen u potpunosti, iako problem u školi nije rešen. Čuo sam da direktor hoće neke roditelje i da tuži, jer su o dešavanjima u školi davali izjave medijima – kaže otac istraumirane devojčice.

Iako ćerke ovog nezadovoljnog oca nisu jedine koje su ispisane iz škole Jožef Atila, direktor Dragan Utržan tvrdi ga niko o tome nije obavestio. On očekuje da će tokom iduće nedelje pomenuti događaj dobiti epilog.

U školi Jožef Atila od početka školske godine dogodila su se dva incidenta koja roditelje, ni u jednom slučaju, nisu ostavila ravnodušnim. Nedugo nakon polaska u školu, učenik šestog razreda, uhvatio je sedmogodišnjeg S.V.učenika prvog razreda, okrenuo ga naopačke, odneo u toalet, gde mu je gurao glavu u šolju. Nedugo nakon tog događaja, učenik K.G. (14), godinu dana mlađu drugaricu M.I. uhvatio je za noge, prineo je ogradi i pred očima druge dece pretio da će je prebaciti preko gelendera škole.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anonimus

    17. februar 2012 | 00:02

    Pre 5 godina, kada je moj stariji sin isao u tu skolu sve je bilo drugacije. Skola je imala dusu kao i tadasnji direktor Maric, stara garda prosvetnih radnika, do kraja odan svojoj profesiji, zastitnik i prepun ljubavi prema deci. Pravi domacin te skole! Danasnji direktor bruka svoju profesiju i polozaj na kom se nalazi !!! Ako nije u stanju da brine o skoli sta radi tu?!

  • Југослав

    16. februar 2012 | 18:28

    Ајој. Докле више? Постоји ли нека власт у овој држави, па да се позабави овим проблемом? Ко је тог човека поставио за директора уопште? Види ли неко шта се у тој школи догађа? Треба ли неко да погине, па да се онда тек стави прст на чело?

  • REALISTA

    21. oktobar 2012 | 13:41

    Nema loših nastavnika,ima smo lošeg kućnog vaspitanja. Sve podrške nastavničkom kadru kao i G.dinu direktoru. Uvek se znalo ko "kosi a ko vodu nosi"! Na 1200 učenika tri da čine većinu? Debilnog Vam zaključka!! Gdine Utržan,samo nastavite kako ste i krenuli,a na jajare se ne obaziriti!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA