NUNS: Mitrović krši medijske standarde! Željko: Udruženje ne sme da bude advokat kriminalaca

 
  • 52

- Nacionalna frekvencija kojom raspolažu komercijalni mediji javno je dobro i ne može se koristiti za obračune i linč ljudi, kako to čini Mitrović, vodeći u slučaju Dragana Đilasa i "Dajrekt medije" pravi medijsko-politčki rat - saopšteno je iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije

Nezavisno udruženje novinara Srbije ukazalo je da vlasnik TV Pink Željko Mitrović "na neprimeren način, suprotan profesionalnim standardima i etičkom kodeksu, koristi svoju poziciju na medijskom tržištu za lične obračune" i pozvalo Republičku radiodifuznu agenciju da reaguje u skladu sa Zakonom i ovlašćenjima koje ima.

- Nacionalna frekvencija kojom raspolažu komercijalni mediji javno je dobro i ne može se koristiti za obračune i linč ljudi, kako to čini Mitrović, vodeći u slučaju Dragana Đilasa i "Dajrekt medije" pravi medijsko-politčki rat - saopšteno je iz NUNS-a.

To udruženje navodi da Mitrović sada zasipa javnost jedostranim saopštenjima, bez mogućnosti da se oglasi i druga strana, što ukazuje da nije reč o odbrani javnog interesa i podseća da je Mitrović i u prošlosti u više navrata zloupotrebljavao frekvenciju štiteći lični interes.

- NUNS još jednom poziva sve medije da ne krše Kodeks i da se pridržavaju pravila profesije, a regulatorna tela da obezbede poštovanje pravila korišćenja frekvencije - navodi se u saopštenju.

MITROVIĆ: UDRUŽENJE NE SME DA BUDE STRINA KRIMINALACA

Predsednik "Pink media grupe" Željko Mitrović zatražio je od NUNS-a da mu da dodatna objašnjenja i uputstva šta se u Srbiji sme, a šta ne sme objavljivati, ko sme, a ko ne sme da krade, kao i o tome ko sme, a ko ne sme da objavi istinu o zloupotrebama Dragana Đilasa.

- Složićete se, nadam se, da svako udruženje pa i vaše ne sme da bude strina, a ni advokat kriminalaca, tapkaroša, lopova, beskrupuloznih nakupaca, jer u ambijentu demokratizacije i slobode informisanja svaka društvena devijacija ne sme biti prikrivana - naveo je Mitrović u saopštenju.

On je od NUNS-a zatražio pojašnjenja povodom više pitanja, među kojima i to da li u ponedeljak 17. juna u informativnim emisijama televizije Pink sme da objavi, kako je naveo, "kako je i zbog čega i preko koga gradonacelnik Đilas hapsio rukovodioce gradskih zdravstvenih institucija, među kojima i profesore univerziteta i pored saznanja da su nevini što im je i sam potvrdio".

- Da li smem da objavim snimak razgovora gradskog menadžera Aleksandra Bijelića sa prof. dr. Nikolom Milinčićem, a po nalogu gradonačelnika Đilasa, u kome se potvrđuje saznanje o nevinosti uhapšenih lekara, kao i ultimatum za ostavke iz političkih razloga -  naveo je Mitrović.

On je upitao i da li sme da objavi šta je gradonačelnik Đilas sa rukovodiocima zdravstvenih institucija, a pre njihovog hapšenja rekao dr Vladanu Šubareviću, koji je uhapšen sa trojicom bivsih direktora zdravstvenih institucija u oktobru 2009. godine.

Tada su uhapšeni i direktor bolnice "Sveti Sava" dr Milan Savić, bivši direktor KBC "Bežanijska kosa" dr Nikola Milinić i bivši direktor KBC "Zvezdara" dr Zoran Ivanković.

NUNS: MITROVIĆU, PROČITAJ KODEKS I ZAKONE

Reagujući na saopštenje Mitrovića NUNS ga je pozvao da odgovor na pitanje šta sme, a šta ne sme da objavljuje, potraži u zakonima o informisanju i o radiodifuziji, kao i u Etičkom kodeksu novinara Srbije.

- Zakone i Etički kodeks treba ponovo da pročitaju i članovi Republičke radiodifuzne agencije i Ministarstva kulture i medija koji tolerišu ovakvo ponašanje Željka Mitrovića - naveo je NUNS.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acim Slavkovic

    15. jun 2013 | 21:20

    A mogao bi da nam kaže ko je smeo njemu da dozvoli da ne plati 750 000 000 dinara poreza, na primer.. I da dodam da mene njegovo ponašanje u opšte ne čudi.. on je bolesnik koji se tako ponašao i kad ga je gurao JUL .. Sada ga "gura" SNS i tu je kraj cele priče.. Voleo bih da neki od njegovih spikera pročitaju deo iz knjige Mire Marković koja se bavi njime .. Tada bih Posumnjao da je možda čovek.. Ovako, bio je, sada je i uvek će biti jajara u duši koja zbog svog ličnog interesa može sve da uradi.. A i zbog interesa onih koji su na vlasti.. Prvo Jul, zatim DS a sada , eto liže dupe i i vučiću

  • Svetlana

    15. jun 2013 | 20:33

    DObro je da je konačno reagovao onaj koji treba. Mitrović je inače običan ljigavac, ovo me ni malo ne iznenađuje. Lizao se sa svakom vladom.

  • Nikola

    15. jun 2013 | 21:20

    taj ludak je stvarno narcisoidna kretencina koja je unistila medisko nebo Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA