Naplatili mu putarinu 2 puta, jer je imao kvar!

 
  • 10

Čitalac Telegrafa platio dva puta putarinu na auto-putu Beograd - Subotica, jer deonicu Inđija - Stara Pazova nije prešao za 20 minuta. Iz Sektora za naplatu putarine kažu da je to standardna procedura

Ukoliko od Inđije do Stare Pazove idete auto-putem tu deonicu morate preći za 20 minuta. U suprotnom, platićete duplu putarinu!

Ovo se dogodilo čitaocu Telegrafa koji se našao u čudu kada su mu na izlaznoj rampi sa auto-puta ponovo naplatili putarinu. 

- Išao sam iz Inđije ka Beogradu i nasred puta pukla mi je guma. Kako sam bio na auto-putu nisam mogao ništa drugo, već da sačekam pomoć. Posle nekoliko sati, koliko je prijatelju trebalo da dođe do mene i da zamenimo gumu, nastavio sam put. Međutim, na izlaznoj rampi su mi ponovo naplatili putarinu, rekavši mi da sam prekoračio vremensko ograničenje zadržavanja na auto-putu! - ispričao nam je čitalac.

- Kako je moguće da postoji vremensko ograničenje na auto-putu i šta ako neko vozi neki slabiji auto, pa ne može tu deonicu da pređe za 20 minuta? Ili ako mu se kao meni, dogodi kvar, pa mora satima da čeka pomoć? -pita se naš sagovornik.

On postavlja i sledeće pitanje:

- Zašto putarina do Inđije košta podjednako kao i do Novog Sada, kad je udaljenost između ova dva mesta veća od 30 kilometara?

S druge strane, iz Sektora za naplatu putarine kažu da nikakav prekršaj s njihove strane nije načinjen. Putarina je podjednaka za sve deonice puta zbog toga što je u pitanju "otvoreni sistem naplate putarine".

- Na određenim deonicama auto-puta Beograd - Subotica saobraćaj u oba smera se odvija u jednoj traci, čime je omogućeno okretanje. Ovaj sistem biće zamenjen naplatom po pređenom kilometru čim se određene deonice puta završe i trake se fizički odvoje kako vozači ne bi mogli da se okreću - kaže Milenko Caković, direktor Sektora za naplatu putarine.

On objašnjava da je ovo i razlog zbog kog postoje vremenska ograničenja za zadržavanje na određenim deonicama auto-puta.

- Na deonici Inđija - Nova Pazova dozvoljeno je zadržavanje od 20 minuta, posle toga putarina mora ponovo da se plati. Ukoliko se nekome dogodi kvar na putu, dovoljno je da na izlaznoj rampi da bilo kakav materijalni dokaz da se to dogodilo i putarina mu neće biti duplo naplaćena - objašnjava Caković.

To, međutim, nije bio slučaj s našim čitaocem, kao i sa ko zna koliko drugih.

(M. B.)

Video: Svečana akademija povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Instituta za javno zdravlje Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    15. jun 2013 | 12:32

    Boze kakav lopovluk!!! Znam da ako se zadrzite vise od 24h se naplacuje a da ti oni ukljucuju stopericu da 30km predjes za 20min stvarno je bruka i sramota. Pa sta da se coveku slosi ili da ide u wc. Sramota. Citam teks i ne verujem

  • Kiara

    15. jun 2013 | 13:21

    Zar nije poenta rampe u Inđiji bila da bi se plaćala manja putarina?! A ne da platite na izlazu iz Beograda 240 dinara, pa išli vi u NS, Suboticu ili Inđiju. A na izlazu iz Inđije se plaća do Beograda opet 240 dinara, ali ako zakasnite još 240. Što znači ako idete do Novog Sada, a imate razloga da svratite u Inđiju platićete 720 dinara za istu deonicu puta. Pitam se šta će tek biti kada stave naplatne rampe u Novom Sadu?! Putevi divni kao i naša država!

  • Igor

    15. jun 2013 | 13:10

    I meni se to dogodilo, istina je za naplatu. A da nespominjemo da je cena putarine do Indjije 240 dinara sto bi reko ministar Velja " u redu je da kraduckate al da kradete". Zna li neko koliko je tacno KM od naplatne do izlaza za Indjiju, cini mi se mnogo za 240 dinara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA