U Užicu zaposlili lekara od 80 godina

 
  • 10

Jedini internista u užičkom Domu zdravlja je premešten u bolnicu, a na tržištu rada nema lekara koji bi popunili mesto, objašnjava direktorka

Doktor Strajin Šuljagić, čuveni užički lekar, privremeno je vraćen iz penzije u internističku ordinaciju Doma zdravlja, iako ima punih 80 godina.

- Bili smo prinuđeni da angažujemo dr Šuljagića, osnivača endokrinološke službe u Užicu. Naš jedini internista premešten je u bolnicu, a na tržištu rada nema doktora koji bi popunili upražnjeno mesto - kaže dr Slavka Mitričević, direktorka Doma zdravlja.

Do januara, kaže ona, u Domu zdravlja kao jedini lekar internističke prakse radila je kardiolog Marija Marković, koja je po odluci Zdravstvenog centra premeštena u bolnicu. Suočen sa velikim pritiskom pacijenata kojima je bio potreeban pregled interniste, objašnjava ona, Dom zdravlja bio je prinuđen da vrati Šuljagića po ugovoru o prevremenom vršenju poslova.

Direktorka Doma zdravlja tvrdi da Šuljagić može kvalitetno da radi iako je zakoračio u devetu deceniju. Doktor Šuljagić je i prethodnih godina menjao svoje kolege, a ordinaciju će dužiti još koji dan jer se svi specijalisti sele u bolnicu.

Strajin Šuljagić nije bio raspoložen za razgovor o svom angažmanu. Samo je rekao da "neće pogrešiti onaj ko se drži starih prijatelja, novih puteva i iskusnih doktora".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan D.N.

    13. jun 2013 | 04:56

    Ko ga ne zna moze i da se cudi. Uostalom, ovo je zasigurno jedini strucnjak koji u poslednjih dvadeset godina nije primljen na posao po partiskoj liniji nego zato sto zna znanje.

  • Bojana

    13. jun 2013 | 06:07

    Veliki pozdrav za jednog od najboljih lekara i coveka uzickog zdravstvenog centra.

  • Marko

    13. jun 2013 | 05:15

    Sramota, mladi lekari beze iz Srbije zato sto ne mogu da nadju posao a vi vracate ljude iz penzije da rade. Uz duzno postovanje doktora, ali ovo stvarno nema nista smisla.. :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA