Od jeseni bez TV pretplate?

 
  • 9

Nacrtom zakona o informisanju predviđen i novi način finansiranja javnih servisa u Srbiji. Za RTS i RTV će se izdvajati sredstva iz budžeta za informativni, naučni, dečji program

Konačnu reč o finansiranju javnih medijskih servisa daće zakoni koji bi na jesen trebalo da se nađu pred narodnim poslanicima. Sastavni deo propisa biće ukidanje plaćanja televizijske pretplate za Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine.

Ova odluka overena je na sastanku prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića sa predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja. To znači da građani, posle 11 godina, od septembra neće biti obevezni da plaćaju TV pretplatu, već će se za RTS i RTV izdvajati sredstva iz državnog budžeta.

To je predviđeno nacrtima medijskih zakona, koji će se uskoro naći na javnoj raspravi - potvrđeno je "Novostima" u Ministarstvu kulture.

- Oni predviđaju privremeno budžetsko finansiranje do 2015. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    11. jun 2013 | 22:52

    Bas me zanima nasta ce onda ova lopovska drzava da uzima pare. Treba uvesti placanje svaki put kad izadjete iz svoje kuce da placate hodarinu kao auto putem tako i ovo pesaka ka idete. Treba da razmotrite i o tome. Naprimer 100din dnevna karta za izlazak iz kuce x koliko stanovnika pa vi vidite koliko bi ste otimali od ovog bednog naroda

  • Vrac

    11. jun 2013 | 22:41

    Onda neka ukinu reklame. Koliko znam,oni dovoljno para dobijaju za emitovanje reklama. Sta ce im budzet?

  • Lee

    11. jun 2013 | 23:33

    Sta se prenemazete? Od jeseni, od zime, od limburga.meseca. Ako str odlucili da je ukinete, ukinite je. Cemu predigra?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA