VALJEVO: JKP Polet stecište bivših direktora

Valjevsko preduzeće je rekorder po uhlebljenju bivših direktora, a indikativno je to da su svi članovi DSS-a

  • 1

U JKP "Polet“ udomljeno je pet bivših direktora tog komunalnog i drugih javnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava.

Osim što je direktor Zlatomir Lukić rekorder po visini plata u valjevskim komunalnim preduzećima i svakog meseca prima oko 81.000 dinara, iako je "Polet“ kojim rukovodi gubitaš, to preduzeće je i rekorder po broju bivših direktora, koji su nakon istekao mandata našli uhlebljenje "Poletu“, a indikativno je to da su svi članovi DSS.

Od 35 ljudi zaposlenih u "Poletu“ čak njih pet su bivši direktori tog i drugih javnih preduzeća, koje je osnovao grad. Na tom spisku su bivši direktori "Poleta“ Miodrag Ćosić, koji je trenutno na neplaćenom odsustvu i već duže vreme je stečajni upravnik u više preduzeća, a taj posao je dugo vremena obavljao istovremeno uz angažman u "Poletu“.

Bivši direktor Slobodan Andrić sada je postavljen na mesto šefa zelene pijace, a Prvoslav Adžić, je šef stočne pijace. Na spisku bivišh direktora koji su na platnom spisku "Poleta“ su bivši direktor Opštinske stambene agencije Dragan Branković, kao i Zoran Gavrilović, bivši direktor Doma omladine, koji je sada savetnik direktora "Poleta“ za ekonomska pitanja. Dok se među 35 zaposlenih u tom preduzeću nalazi čak pet bivših direktora, "Polet“, koji gazduje valjevskim pijacama, umesto da posluje pozitivno, prošlu godinu je završio sa gubitkom od oko 660.000 dinara.

Primer uhlebljenja bivših direktora u "Poletu“ nije jedini u Valjevu. U gradskoj toplani bivši direktor Miroslav Rasulić (UG Pobeda), koji je ostao upamćen po tome da je za poslovne ručkove potrošio čak 740.000 dinara, sada je angažovan na mestu tehničkog direktora toplane. U tom preduzeću, nakon isteka mandata, ostao je i Dragan Despotović (DS), koji je sada postao rukovodilac razvoja i investicija. U gradskoj čistoći, od bivših direktora, jedino je ostao Miroslav Mojsilović, kao i u valjevskom vodovodu, gde za pomoćnika direktora postavljen Dragan Lukić (DSS), bivši direktor tog preduzeća. U Centru za kulturu ostala je da radi bivša direktorka Katarina Marinković, kao i Angelina Lukić, bivša direktorka Doma omladine.

U Centru za socijalni rad rade bivše direktorke Kaja Jovanović i Zorka Jeremić, ali su one u toj ustanovi radile i pre imenovanja na direktorsku funkciju. Isti slučaj je i sa gradskom bibliotekom, gde je ostao da radi bivši direktor Ostoja Prodanović.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA