Dunav u porastu, redovna odbrana od Bezdana do Novog Sada

 
  • 0

Kod Bezdana visina vodostaja je 566 centimetara, kod Bogojeva 514, u Novom Sadu 432 santimetra, dok je u Zemunu 4,4 metra, a redovna odbrana od poplava proglašena je na deonici od Bezdana do Novog Sada

Vodostaj Dunava je u porastu i u odnosu na dan ranije viši je od 10 do 37 centimetara, a redovna odbrana od poplava proglašena je na deonici te reke od Bezdana do Novog Sada, saopštio je Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Kod Bezdana visina vodostaja je 566 centimetara, kod Bogojeva 514, u Novom Sadu 432 santimetra, dok je u Zemunu 4,4 metra, navodi se u saopštenju i ističe da su sve jedinice Sektora u pripravnosti.

U saopštenju se ističe da se na području Južnobačkog upravnog okruga sprovode naredbe, zaključci i preporuke pokrajinskog, gradskog i opštinskih štabova za vanredne situacije u cilju što bolje pripreme za rastući vodeni talas i poplave koje bi mogao da izazove.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA