Dodik: Uskoro epilog slučaja "Borik"

 
  • 0

Predsednik RS izjavio da su nadležni organi blizu onih koji su bili u dodiru s oružjem u banjalučkoj hali

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je istraga u vezi sa oružjem pronađenim u hali "Borik", u Banja Luci napredovala i da su nadležni organi blizu onih koji su sa tim oružjem bili u dodiru.

- Blizu smo onih koji su bili u dodiru sa tim oružjem, a motive ćemo moći tek posle da istražujemo - rekao je Dodik novinarima u Domu Narodne skupštine, gde je prisustvovao obeležavanju 15. februara Dana državnosti Srbije.

Dodik je napomenuo da je istraga svakodnevna i intenzivna, i da se zna da je oružje uneseno u halu dva dana uoči proslave 20. godišnjice osnivanja Republike Srpske.

Godišnjici osnivanja Republike Srpske, 8. januara, prisustvovali su predsednici RS i Srbije Dodik i Boris Tadić, najviša rukovodstva, kao i srpski patrijarh Irinej.

Uoči svečanog obeležavanja Dana Republike Srpske, tokom antidiverzionog pregleda u sportskoj dvorani Borik je pronađen arsenal oružja - tri kilograma plastičnog eksploziva sa upaljačem, nekoliko pušaka i više stotina komada municije različitog kalibra.

Dan posle te svečanosti jedan od zaposlenih u banjalučkoj sportskoj hali, Božidar Stanišljević, priznao je da je oružje njegovo.

Stanišljević je osumnjičen za krivično delo terorizma i njemu je određen pritvor u trajanju do mesec dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA