Kraljica Elizabeta otvorila novu zgradu BBC-ja

 
  • 1

Kraljica je proglasila zgradu otvorenom porukom koju je pročitala na jednom od BBC-jevih radio-stanica, a zatim je obišla nove prostorije čuvene medijske kuće i razgovarala sa osobljem

Britanska kraljica Elizabeta II svečano je danas otvorila modernizovanu i proširenu zgradu BBC-ja, izazvavši smeh prisutnih kada se pojavila iza voditelja dnevnika u direktnom televizijskom prenosu.

Kraljica je proglasila zgradu otvorenom porukom koju je pročitala na jednom od BBC-jevih radio-stanica, a zatim je obišla nove prostorije čuvene medijske kuće i razgovarala sa osobljem.

- Nadam se da će vam ova nova zgrada dobro poslužiti u budućnosti i sa zadovoljstvom je proglašavam otvorenom - kazala je kraljica, inaugurišući obnovljeno zdanje.

Tokom razgledanja Elizabeta II je zavirila kroz staklo u studio u trenutku emitovanja vesti, izazvavši opšti smeh i buran aplauz prisutnih televizijskih radnika kada se njen lik pojavio na ekranu iza voditelja.

U proširenoj, modernizovanoj zgradi prvi put su se pod istim krovom našle sve BBC-jeve nacionalne i međunarodne radio i TV stanice, kao i BBC-jev onlajn servis.

U zgradu, u kojoj radi 6.000 zaposlenih na 93.000 kvadratnih metara, ugrađeno je 3.000 kilometara kablova, što je otprilike razdaljina od Londona do Istanbula.

U renoviranje impresivne zgrade Britanskog javnog servisa uloženo je milijardu funti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    7. jun 2013 | 18:29

    ШТО ЗНАЧИ ЈОШ ЈЕДНА МАСОНСКА ЛОЖА ,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA