NS: Bivši čelnici gradske uprave proneverili milion evra!

 
  • 3

Uhapšeno šest osoba koje su osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja prilikom izdavanja građevinskih dozvola. MUP traga za jednom osobom

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su šestoro bivših čelnika gradske uprave u Novom Sadu.

Kako RTS saznaje, oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja prilikom izdavanja građevinskih dozvola, čime su pojedinim investitorima omogućili da nezakonito pribave gotovo milion evra.

Osumnjičeni su predsednica Komisije za planove Skupštine Grada Novog Sada Milica Kostreš i troje nekadašnjih članova te komisije - Zlatibor Paunov, bivši načelnik gradske Uprave za urbanizam, Leonid Nešić, odgovorni projektant Biroa Nes invest, ali ujedno i investitor objekta u Ulici Stevana Musića 20 kome je uvećana kvadratura, kao i Živka Maraš.

Među uhapšenima su i bivši pomoćnik načelnika gradske Uprave za urbanizam i stambene poslove Grada Novog Sada Marica Milinković i nekadašnji vršilac dužnosti načelnika te uprave Tijana Pavlov.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, intenzivno se traga za Miodragom Krnajskim (65), koji je takođe nekadašnji član Komisije i vlasnik Arhitektonskog birao "Arhing" iz Novog Sada.

Osumnjičeni su od 2008. godine do juna 2012. godine korisćenjem službenog položaja i prekoračenjem granice službenih ovlašćenja kao članovi Komisije suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji donosili zaključke kojima su davali saglasnost na određene arhitektonsko građevinske projekte koji su odstupali u odnosu na važeći planski dokument.

(Telegraf.rs / RTS)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gramatika

    7. jun 2013 | 09:38

    A Beograd?

  • Marina Marković

    7. jun 2013 | 11:44

    Eto posle recite da sve "vase" pare idu u Beograd,dok vasi "Autonomasi" pune sebi dzepove i unistavaju poljoprivredu !!!

  • Desko

    7. jun 2013 | 13:29

    2008 do 2012 znači 4 god.sve pokrali i ček od 7 miliona $ za prosvetare....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA