OKLAHOMA: Tornado odneo 18 života!

 
  • 3

Među nastradalima je šestoro dece i tri osobe koje proučavaju tornada - Tim Samaras (55), njegov sin Pol Samaras (24) i meteorolog Karl Jung (45)

Najmanje 18 osoba, među kojima šestoro dece, poginulo je u petak i subotu u naletima tornada i poplava koje su pogodile Oklahomu.

Kako su saopštili zvaničnici, tela sedam osoba još nisu identifikovana.

Među nastradalima su i tri osobe koje proučavaju tornada. U pitanju su Tim Samaras (55), osnivač kompanije za istraživanje toranda, njegov sin Pol Samaras (24) i meteorolog Karl Jung (45).

Najmanje pet tornada obrušilo se u petak na Oklahomu, 11 dana pošto je taj grad pogodio razoran tornado, usmrtivši 24 osobe, podsetila je agencija Rojters.

Posle tornada usledile su poplave, a spasilačke ekipe su spasile na desetine ljudi.

SAD godišnje pogodi oko 1.200 tornada, od kojih je većina male snage. Od 1950. godine, zabeleženo je 60 tornada jačine EF5, što je najviše na skali.

Najčešće se na udaru nalaze Oklahoma i Alabama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Svečana akademija povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Instituta za javno zdravlje Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina Marković

    4. jun 2013 | 11:51

    Zao mi je dece,ali samo koliko ste vi dece poubijali to sam Bog zna..zato vam i salje vetrove i polave,kao i ovde u Evropi svima onima koji su naudili....

  • vlada

    4. jun 2013 | 10:47

    Ako ako ako. Svaki dan da vam buvaju Najaci vetrovi i najaci cunami. Svuda se mesate ako vam je

  • Feki

    4. jun 2013 | 12:20

    Allah tako sa zlocincima, ovo je jedna od mnogih metoda gde protivraketni sistem USA ne moze nista da uradi. Cekaj da vidite za koji Dan kada ih zaduva visoko sofisticiran uragan tipa MILOSRDNI ANDJEO ,mi cemo onda njima da saljemo za pomoc : trumanova jajca, brasno tip 400 made in balcan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA