Ukinuta presuda za "Srbe na vrbe"!

 
  • 0

Županijski sud u Splitu zaključio da nema dokaza da je Antonije Vujčić postavio transparent na ulasku u grad

Županijski sud u Splitu ukinuo je presudu od četiri meseca zatvora Antoniju Vujčiću, koji je optužen da je uoči dolaska srpskih tenisera na Dejvis kup, na nadvožnjak na ulasku u Split postavio transparent "Srbe na vrbe, nikad zaboravit, nikad oprostit".

Osim ukidanja te presude, županijski sud je odlučio da novo suđenje neće voditi sudija Dinko Mešin, koji je izrekao prvostepenu presudu, piše indeks.hr, ističući da je procenjeno da Mešin neće promeniti odluku.

Vujčić je bio jedini koga je opštinski sud osudio zbog širenja rasizma. Državno tužilaštvo tražilo je za Vujčića osam meseci zatvora.

Presuda je ukinuta jer su na županijskom sudu zaključili da nema dovoljno dokaza da je Vujčić postavio transparent na nadvožnjak. Županijski sud prihvatio je njegovu odbranu da je slučajno prolazio pored garaže u kojoj je ispisivan transparent i fotografisao mobilnim telefonom, ali nije imao ništa sa njegovom izradom i postavljanjem.

(Tanjug)

Video: Predstavljeno prvo kolo Izabranih dela Svetislava Basare na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA