Slovenački diler steroida na listi najopasnijih ljudi na svetu, prodajom zaradio 50 miliona dolara!

 
  • 2

Karnera državno tužilaštvo u američkoj saveznoj državi Masačusets sumnjiči kao šefa međunarodne organizacije koja se bavi ilegalnom prodajom anaboličkih steroida putem interneta

Američko pravosuđe stavilo je na listu pojedinaca i organizacija najopasnijih međunarodnih preprodavača droga i Slovenca Mihaela Karnera za koga se sumnja da je prodajom anaboličkih steroida u zadnjih desetak godina zaradio 50 miliona dolara, objavili su u nedelju slovenački mediji.

Na popisu organizacija i pojedinaca protiv kojih su uvedene stroge sankcije i određena zapljena imovine, a koju je potpisao predsednik Barak Obama, Karner se našao u društvu sa organizacijama i pojedincima iz Južne Amerike i Avganistana.

Kako navodi ljubljansko "Delo", Karnera državno tužilaštvo u američkoj saveznoj državi Masačusets sumnjiči kao šefa međunarodne organizacije koja se bavi ilegalnom prodajom anaboličkih steroida putem interneta, a za to i pranje novca dobijenog iz tih poslova mu preti kazna od više desetina godina zatvora ako bi bio izručen SAD.

Karner je zbog akcije američkog pravosuđa pre godinu dana zajedno sa suprugom Alenkom bio uhapšen u Austriji i neko vreme proveo u pritvoru u Klagenfurtu, ali je pušten uz visoku kauciju.

Od tada se nalazi u Sloveniji koja sa Amerikom nema ugovor o izručenju svojih državljana. Mogućnost izručenja odbijaju i njegovi advokati koji ističu da prodaja steroida po slovenačkim zakonima sve do 2008. nije bila kazneno delo, navode tamošnji mediji.

Na rasvjetljavanju slučaja Karner koji je zaradu od prodaje steroida investirao u nekretnine u Austriji, Sloveniji i u Hrvatskoj, gde ima vilu u Lovranu, prema navodima lokalnih medija rade i slovenački istražni organi, kao i porezna uprava jer se sumnjiči za utaju poreza.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr / Foto-ilustracija)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    2. jun 2013 | 16:37

    Ovaj Adem pojma nema. Decko lupas samo tako

  • Adem

    2. jun 2013 | 14:58

    Ma jok bre...To nije istina....Samo siptari se bave drogom...Slovenci,srbi,hrvati "cisti"su ko suza.....Lazu bre......Pa najvise drogirasa ima u Sloveniji....Treba roba da se prodaje.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA