BRUKA: Sanitet čoveka sa amputiranom nogom ostavio da se autobusom vrati kući!

 
  • 6

Umesto da sanitetom bude dovezen kući, po otpustu iz čačanske bolnice, Mirko Gojković iz Brusnika, kod Ivanjice, kome je amputirana noga iznad kolena, ostavljen je 13 kilometara od svog doma

Umesto da sanitetom bude dovezen kući, po otpustu iz čačanske bolnice, Mirko Gojković iz Brusnika, kod Ivanjice, kome je amputirana noga iznad kolena, ostavljen je 13 kilometara od svog doma.

Sanitet ivanjičkog Doma zdravlja uz pratnju medicinske sestre, preuzeo je Gojkovića 24. maja iz Zdravstvenog centra (ZC) dr "Dragiša Mišović" u Čačku kako bi ga, nakon otpusta posle operacije, prevezao kući.

Međutim, umesto toga, vozilom je stigao samo do Doma zdravlja u Ivanjici, gde je duže od časa čekao da ga neko preveze u Brusnik.

Prema Gojkovićvim rečima, vozač i medicinska sestra su ga posle toga uneli u "ladu nivu" prevezavši ga do ivanjičke autobuske stanice gde je unet u minibus koji saobraća do sela Devići, koje je udaljeno 13 kilometara od njegove kuće. Ostatak puta je prevalio zahvaljujući komšiji Novici Gojkoviću, koji ga je odvezao do brvnare u kojoj živi sa porodicom.

- Tog popodneva bio sam u Devićima i gledao, ne verujući svojim očima, kako putnici na rukama iznose Mirka iz autobusa - kazao je Tanjugu Novica Gojković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Subotičanin

    2. jun 2013 | 10:24

    Sad drvlje i kamenje po Čačanima a kad je bivši direktor M.Spasić uveo kontrolu za lekare i drugo osoblje smenjen je brzinom svetlosti!!!

  • miroslav

    2. jun 2013 | 10:26

    Eto to se zove neodgovornost i nemar . Da je covek nudio bar 10.evrica sve bi bilo kako treba ,ovo je cist bezobrazluk znam sta ocekuju vozaci saniteta doziveo sam to ,cika mitu obozavaju bas .

  • Nenad Bozilov

    2. jun 2013 | 11:18

    Vozac saniteta vrsi prevoz pacijenta koji imama napisan i overen nalog od lekara. Nlog za prevoz pacijenta sanitetskim vozilom u kome se upisuje relacija i mesto prevoza kilometraza i vreme polaska i dolaska do odredista.U nalog se upisuju i generalije i podaci pacijenta.Ako vozac nije ispostovao procedure iz naloga onda je kriv i treba da bude sankcionisan.Teba proveriti i nalog i relaciju u njemu i ko je potpsao nalog(lekar).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA