SPLIT: Prajd 6. juna, očekuje se podrška vlasti

 
  • 4

Oganizatori od novih splitskih vlasti očekuju potpunu saradnju i njihovu podršku konkretnim akcijama na promociji i zaštiti prava LGBT osoba, prenosi agencija Hina

Treći "Split Prajd" biće održan 6. juna kretanjem povorke LGBT osoba i građana koji ih podržavaju ulicama grada do Rive, ozvaničili su danas organizatori, ali i naveli da od gradskih vlasti još nisu dobili pisanu potvrdu za korišćenje javnog prostora.

Oganizatori od novih splitskih vlasti očekuju potpunu saradnju i njihovu podršku konkretnim akcijama na promociji i zaštiti prava LGBT osoba, prenosi agencija Hina.

- I ono što očekujemo od budućeg gradonačelnika, a neki su to već obećali, jest da bude onaj koji će na čelu kolone predvoditi Prajd jer je to građanska dužnost. To bi bio dobar ukus gradonačelnika - jedna je od poruka organizatora Parade ponosa koja će se ove godine održati pod sloganom "Potpuna ravnopravnost".

Čilj je promocija ravnopravnosti i jednake zaštite porodica LGBT osoba, kakvu uživaju i heteroseksualni parovi, odnosno hetereoseksualne porodice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Toni Parsons gost Sajma knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mario

    2. jun 2013 | 00:24

    Mamicu im poremecenu,ispada da smo mi normalni bolesni a ne oni

  • mico

    1. jun 2013 | 22:12

    pripreme za evropsku uniju ;)

  • Стојан Јанковић

    1. jun 2013 | 23:37

    A притиснили вас пирамида бојс комшије, има Rotschild и екипа да вам преокрену Јадран у своју корист сто пута више него Краљ Александар, Венеција и Мусолини заједно. Нисте свесни тога као ни ми Срби којима се исто пише

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA