Pirotski maturanti poklonili 310.000 dinara teško bolesnoj deci (FOTO)

 
  • 7

U okviru ove akcije maturanti su novac namenjen kupovini skupocenih maturskih odela i toaleta preusmerili u Fond Gimnazije, kako bi novac otišao mališanima koji su oboleli od najtežih bolesti

Pirotski maturanti večeras su pre proslave maturske večeri na svečanosti u sali Gimnazije porodicama tri teško obolela dečaka iz Pirota uručili pomoć u iznosu od ukupno 310.000 dinara, koliko je sakupljeno u okviru humanitarne akcije "Tvojih pet minuta sjaja nečiji ceo život", koju su sproveli maturanti Gimnazije.

U okviru ove akcije maturanti su novac namenjen kupovini skupocenih maturskih odela i toaleta preusmerili u Fond Gimnazije kako bi novac otišao mališanima koji su oboleli od najtežih bolesti, a njihove porodice nisu u situaciji da im obezbede novac za skupe operacije, terapije i lekove.

Maturantkinja koja je učestvovala u organizaciji akcije Maša Igić kaže za Telegraf.rs da je u okviru akcije prikupljeno 310.000 dinara.

- Zadovoljni smo skoro stoprocentnim odzivom maturanata. Novac su dobili roditelji jednogodišnjeg Matije, koji je od rođenja imao čak sedam teških operacija zbog problema sa crevima, kao i roditelji petogodišnjeg Čede Tošića i dvanaestogodišnjeg Predraga Potića, koji boluju od cerebralne paralize. Odluku o tome kako će novac biti podeljen doneli smo uz konsultacije sa ljudima iz Centra za socijalni rad, kao i sa Domom zdravlja u Pirotu - kazala je Igićeva.

Direktor Gimnazije Bratislav Krstić kazao je da je ponosan na maturante.

- Još u oktobru prošle godine rekao sam im da su, što se mene tiče, već maturirali i položili pravi ispit zrelosti. Od početka sam podržavao ovu akciju, a u njoj su aktivno učestvovali i profesori i razredne starešine i želim da čestitam mojim maturantima na odlično izvedenoj humanitarnoj akciji koja je pobudila pažnju i poštovanje u celoj zemlji - rekao je Krstić.

Maturante Gimnazije tokom parade centralnim gradskim ulicama aplauzima i čestitkama ispratilo je više od hiljadu Piroćanaca.

(G. P.)

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    30. maj 2013 | 22:22

    TO BRACO PIROCANCI POKAZITE ONIM BUZDOVANIMA U SKUPSTINI SRBIJE STA JE LJUDSKOST,STA JE BRIGA ZA BOLESNE.

  • kari

    30. maj 2013 | 23:19

    Bravo deco! Bravo pirocanci! Po ko zna koji put ste dokazali da niste skrtice vec pravi domacini koji znaju da upravljaju svojim sredstvima. Zivi bili!

  • mica

    30. maj 2013 | 23:38

    deca pokazuju ono sto su odrasli odavno zaboravili a to je solidarnost. svaka cast najbolji su.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA