Koštunica: SSP koštao Srbiju 500 miliona evra!

Pravo pitanje je zašto su i domaći i strani zagovornici dogme da za Srbiju EU nema alternativu, posegli za ovakvim grubim falsifikatom, kaže lider DSS

  • 0

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica tvrdi da je primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbiji nanela štetu od 500 miliona evra, a da se javnost obmanjuje da je sporazum doneo dobit.

On je u pisanoj izjavi naveo da se prikazivanjem preferencijala i olakšica, koje je Srbija od EU dobila još 2000. godine, kao da je reč o dobiti od Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, obmanjuje domaća javnost.

- Istina je da je EU takve preferencijale i olakšice dala velikom broju država koje nisu i nikada neće biti članice zajednice, kao što je istina i da je šteta privrede Srbije zbog SSP-a premašila 500 miliona evra - naveo je Koštunica.

Na delu je najgrublje obmanjivanje javnosti, kako je kazao, da bi se sakrila ta istina i šteta.

- Pravo pitanje je zašto su i domaći i strani zagovornici dogme da za Srbiju EU nema alternativu, posegli za ovakvim grubim falsifikatom. Odgovor je jednostavan - oni smatraju da je zarad evropske dogme dozvoljeno govoriti neistinu - smatra prvi čovek DSS-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA