SEVERNI GRAD: Džez festival u Zvečanu 30. i 31. maja

 
  • 0

Festival će početi koncertom "Džem sešn" u klubu "Soho" na kome će lokalni muzičari sa pristiglim gostima najaviti festival dobrom svirkom i napraviti uvertiru za glavni program

Jedanaesti međunarodni festival džez muzike "Severni grad" održaće se 30. i 31. maja u Domu kulture "Trepča" u Zvečanu, u organizaciji "Unije M – Kosovska Mitrovica".

Festival će početi koncertom "Džem sešn" u klubu "Soho" na kome će lokalni muzičari sa pristiglim gostima najaviti festival dobrom svirkom i napraviti uvertiru za glavni program. Festival će otvoriti Silvian Kortni, jedan od najeminentnijih francuskih džez gitarista.

Druge večeri nastupa najtraženiji muzičar sa Balkana Vlatko Stefanovski, kome će ovo biti drugi nastup na festivalu. Festival će zatvoriti Bojana Stojmenov i njen bend "Džem inovejšn". Po zvršetku festivalskog programa druženje se tradicionalno nastavlja do ranih jutarnjih časova, sešnima u klubovima "Dolče vita" i "Song club".

Tokom festivala hol Doma kulture biće pretvoren u Galeriju slika "Jazzspiration" Nataše Gvozdić, studentkinje grafičkog dizajna na Prištinskom univerzitetu, čije su slike obeležene doživljajem muzike na platnu.

Živom svirkom u Jazz kafanici "Bašta" Sava Mala, u Beogradu, kvartet Branko Marković promovisaće 11. Međunarodni Jazz & Bluez festival North sity - Kosovska Mitrovica - Zvečan.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Kancelarije EU na Kosovu, opštine Kosovska Mitrovica, Telekom Srbija, UNDP, Kancelarije za KiM, Prokredit banke, Jugobanke AD Kosovska Mitrovica i "ABC mjuzik"-a.

Tradicija negovanja džez i bluz zvuka, odabir izvođača iz redova svetske elite uključujući "svetske, a naše" i visoki kvalitet muzičkog programa čini da džez i bluz festival "Severni grad" opravdano nosi epitet najbolje kulturne manifestacije u jugoistočnoj Evropi koja je za deset godina postojanja ugostila više od 500 izvđaača iz 30 zemalja.

(S. S.)

Video: Od novembra počinje skrining karcinoma pluća, pulmolog otkriva ko je u riziku i zašto treba da dođe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA