Jusufspahić: Nadam se da se niko ne raduje podeli

Muftija srbijanski rekao je da bi dobra poruka države bila vraćanje Bajrakli džamije u vlasništvo islamske zajednice

  • 16

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da ne bi trebalo niko da se raduje podeli islamske zajednice, kao i da bi dobra poruka države bila vraćanje Bajrakli džamije u vlasništvo islamskoj zajednici.

- Ne bi trebalo niko da se raduje podeli i nadam se da se ne raduje. To je stvar zlonamernih - rekao je u emisiji "Oko" na RTS-u Jusufspahić dodajući da se podeli raduje "šejtan sujetni" koji stalno pravi probleme.

Ukazujući da se nesporazum ne dešava u 70 odsto muslimana, već u 30 odsto, on je istakao da se nesporazum dešava na području Sandžaka što znači da taj prostor treba neke stvari kod sebe da promeni kada je u pitanju odnos prema državi u kojoj se nalazi.

On je istakao da postoje islamske zajednice i u okolnim zemljama i da se Srbija u njihovo delovanje ne meša.

- Bosna i Hercegovina ima Islamsku zajednicu BiH, Srbija joj se ne meša na tom putu. Postoji Islamska zajednica Albanaca u Albaniji... - rekao je Jusufspahić koji je i zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije i dodao da bi muslimani u Srbiji trebalo da imaju svog glavnog reisa i to u glavnom gradu Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    29. maj 2013 | 03:54

    Ovo je retko dobar čovek.

  • русија

    29. maj 2013 | 04:32

    бошњак, јеси ти сваки дан тако блесав или се само правиш? тебе учили да мрзиш и будеш поган а нису ти рекли зашто ?

  • Bosnjak

    29. maj 2013 | 00:26

    Vidi ga ovaj ''dorcolski vladika'' samo mu fali ''irinej'' pored njega .jer on i jeste proizvod ''spc'' i mislili su da ce narod Sandzaka nasesti na jos jednu njihovu maskotu ,ovaj je njihov neka ga vode kuci.I kazu neki zamenik reis uleme Srbije ,ha..ha. NA BALKANU JE JEDAN VAZECI REIS ULEMA A TO JE ''KAVAZOVIC'' , a ovaj nek nastavi u crkvi odakle je i dosao..bagra..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA