SAZNAJEMO: Pahomije dobija bolju eparhiju?

Vladika Pahomije, umesto eventualne kazne zbog seks-afera, mogao bi biti nagrađen eparhijom šumadijskom

  • 13

U samom vrhu SPC dogovaraju se određene rokade episkopa, pa će tako episkop šumadijski Jovan preuzeti upravljanje žičkom eparhijom, a vladika Pahomije, poznat po brojnim seks-aferama, će doći na njegovo mesto!

Iako se očekivalo da će vladika Pahomije biti razrešen dužnosti episkopa zbog silnih seks-afera koje ima iza sebe, na današnjem zasedanju sabora SPC govorilo se o tome da će biti prekomandovan u eparhiju šumadijsku, saznaje Telegraf od izvora iz SPC.

Ovakav scenario uopšte nije nemoguć, jer bi sadašnji episkop šumadijski Jovan, koji već administrira eparhijom žičkom od početka godine kako se upokojio vladika Hrizostom, trebalo da potpuno da pređe u žičku eparhiju.

Tako bi vladika Pahomije umesto eventualne kazne zbog seks-afera o kojima smo pisali bio nagrađen, jer eparhija šumadijska važi za jednu od bogatijih, za razliku od vranjske u kojoj je sada Pahomije.

O bogatstvu šumadijske eparhije najbolje svedoči činjenica da vladika Jovan u veoma bogatom dvoru, a nabavio je i stolice vredne 24.000 evra .

Takođe, vladika Grigorije iz nepoznatih razloga danas nije prisustvo sednici Sabora SPC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA