DINKIĆ: Porez na imovinu za građane se ne menja

 
  • 1

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić naglasio je da predložena zakonska rešenja ne menjaju ništa u obračunu poreza za imovinu građana, već samo za imovinu pravnih lica

Odgovarajući na primedbe opozicije da bi porez mogao da se uveća, ako lokalne samouprave budu odlučivale o tome da li će amortizaciju uzeti u obzir prilikom izračunavanja osnovice za oporezivanje imovine, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić istakao je da se porez na imovinu za građane ne menja.

Dinkić je u skupštinskoj raspravi o amandmanima na set izmena poreskih zakona, naglasio da predložena zakonska rešenja ne menjaju ništa u obračunu poreza na imovinu za građane, već samo za pravna lica.

Prema njegovim rečima, nema povećanja osnovice i to se može promeniti jedino odlukom konkretne lokalne samouprave.

- To je lokalni porez. Ako dere kožu građanima, smenite gradonačelnika. To važi za svaki grad u Srbiji, od Užica, Pirota do Sombora, uključujući i Beograd - kazao je Dinkić.

Kako je dodao, za građane koji su zaposleni i istovremeno se bave poljoprivredom, a nisu registrovani poljoprivrednici, način utvrđivanja poreza na imovinu se ne menja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    28. maj 2013 | 10:03

    Ма познато нам је то око пореза грађанима, него нас занима шта је са порезом вама и вашим "контроверзним" бизнисменима? Један од лопурди када утаји порез, је еквивалентно што уберете од обвезника једног града...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA