PREPORUKA IZ LAGUNE: "Nevernikovo blago" za obožavaoce Ladlamovih trilera

 
  • 0

Na prvom mestu najprodavanijih Laguninih izdanja i dalje je avanturističko štivo Vanje Bulića "Jovanovo zaveštanje", a među preporukama izdvajamo triler "Nevernikovo blago", Skota Marijanija, koji će oduševiti obožavaoce Ladlamovog serijala o Bornu

Sa liste atraktivnih izdanja izdavačka kuća "Laguna" ove nedelje izdvaja "Pogled sa Olimpa", vodič kroz Grčku bračnog para Šimunec, roman "Ledi Rivers" o ženi koja je krstarila pogibeljnim putevima između borbenih linija Ratova ruža, i "Nevernikovo blago", koje će bez daha ostaviti pre svega obožavaoce Ladlamovog serijala o Bornu.

Filipa Gregori

"Ledi Rivers"

Roman iz serijala "Rodbinski ratovi".

Foto: Laguna

Priča bogata strastima i legendama, govori o Žaketi, vojvotkinji od Bedforda, ženi koja je krstarila pogibeljnim putevima između borbenih linija Ratova ruža.

Vojvoda od Bedforda, engleski namesnik Francuske, za kog se udala, uvodi Žaketu u tajanstveni svet učenosti i alhemije. Njen jedini prijatelj u raskošnom vojvodinom domaćinstvu jeste njegov štitonoša Ričard Vudvil, koji ostaje uz Žaketu kada posle vojvodine smrti ostane bogata i mlada udovica.

Njih dvoje postaju ljubavnici i tajno se venčaju vraćajući se u Englesku da služe na dvoru mladog kralja Henrija VI. Tamo će se Žaketa zbližiti s njegovom novom kraljicom i postati joj odana prijateljica.

Dok se bori za svog kralja i kraljicu, Žaketa naslućuje neočekivanu i neverovatnu budućnost svoje kćeri Elizabete.

Skot Marijani

"Nevernikovo blago"

Uzbudljivi triler o lovu na blago koji će zaludeti obožavaoce Ladlamovog serijala o Bornu, Dena Brauna i Vilbura Smita.

Foto: Laguna

Bivši SAS-ovac Ben Houp živi mirno u francuskoj provinciji sve dok mu neočekivani telefonski poziv ne naruši novostečeni mir. Egiptolog Morgan Pakston okrutno je ubijen u Kairu i pukovnik Hari Pakston želi da Ben pronađe ubice njegovog sina. Ben ne može da odbije čoveka koji mu je svojevremeno spasao život – ali razdire ga Harijeva molba da osveti Morganovu smrt.

Da bi sve bilo još gore, otkriva da ga privlači Zara, žena s kojom se Hari nedavno venčao.

Naravno, to nije sve. Pored Benove prošlosti, iskopano je i drevno blago koje je hiljadama godina ležalo skriveno. Mnogi su se namerili na basnoslovno bogatstvo, želeći da ga zloupotrebe na razne načine. U potrazi za Pakstonovim ubicom i Ben će morati da se otisne u potragu za blagom kroz surovu egipatsku i sudansku pustinju. Kao da to nije dovoljno, izdaje se nižu jedna za drugom i sat otkucava, jer Benu rok visi nad glavom a ako zakasni, posledice mogu biti nesagledive.

Zvonimir Šimunec, Majda Šimunec

"Pogled sa Olimpa"

Izuzetni poznavaoci grčkog podneblja, istorije i kulture, a danas i žitelji Grčke, Majda i Zvonimir Šimunec napisali su nesvakidašnji vodič kroz kolevku evropske civilizacije iz ugla posvećenih putopisaca, pouzdanih svedoka i znalaca bogate grčke tradicije.

Od Helade preko Vizantije do savremene Grčke sažimaju se najznačajnija znanja iz istorije, umetnosti, politike, pa i kulinarstva tokom tri milenijuma grčke civilizacije. Kroz minijature koje sa mnogo ljubavi i poznavanja oživljavaju povest i atmosferu njenih čuvenih spomenika kulture, čitalac će se ponovo zaljubiti u Grčku, i upoznati portrete savremenih grčkih političara, glumaca, reditelja, umetnika i drugih slavnih ličnosti.

Lista najprodavanijih Laguninih izdanja:

1. Vanja Bulić: "Jovanovo zaveštanje"

2. Samanta Jang: "Dablin strit"

3. Nikolas Sparks: "Utočište"

4. Trejsi Ševalije: "Poslednji begunac"

5. Izabela Mon: "Mia i ja: Lirijina tajna"

6. Luiz Miler: "Naš brat"

7. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i vilenjaci"

8. Kejt Morton: "Davni sati"

9. E.L. Džejms: "Pedeset nijansi – Siva"

10. Zorica Karanović: "Moć želje - Vodič za životni optimizam"

(Telegraf.rs)

Video: Od novembra počinje skrining karcinoma pluća, pulmolog otkriva ko je u riziku i zašto treba da dođe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA