Vladika Grigorije: Moj odstrel u Srbiji je državni posao!

 
  • 19

- Potpuno jasno da sam u Srbiji označen kao meta te da uvlačenje jedne ozbiljne agencije kakva je Tanjug u tu rabotu samo potvrđuje da je moj odstrel državni posao - kaže vladika zahumsko-hercegovački

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izjavio je da je, nakon niza medijskih napisa, potpuno jasno da je u Srbiji označen kao meta, te da uvlačenje jedne ozbiljne agencije kakva je Tanjug u tu rabotu samo potvrđuje da je njegov odstrel "državni posao".

- Saznanjem da je državna agencija Republike Srbije potpuno nekritički prenela novinski tekst iz jednog srpskog tabloida, kome ne manjka ničega osim istine, shvatio sam na šta su me upozoravali, čak u Crkvi, kada sam o vrućim temama u Srbiji progovorio. Da je opasno ne slagati se s pojedincima koji odlučuju i ko su mete i kada treba da budu odstrijeljene - istakao je vladika Grigorije.

U saopštenju objavljenom na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske episkop Grigorije je naveo da se više neće oglašavati povodom pisanja neistina, u bilo kom mediju u Srbiji, a da je upozoren da će ih još biti.

- Jer, šta bi značio moj demanti pred organizovanom i orkestriranom hajkom dobro znanog dirigenta. Više nego ikada, svima nam je danas potrebna istina, i trebalo bi da nam je ona draža od najljepše laži na svijetu. Ja sam izabrao. Svakome na savjest ostavljam da izabere - poručio je episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лане

    25. maj 2013 | 15:41

    @Aleksandar Popovic: Ниси схватио Александре. Није он рекао да ми у Србији нисмо Срби, него да су они исправнији Срби. У смислу да више поштују и заступају национални програм. И то је је истина сто посто, колико год се ми вређали. Браћа преко Дрине су пожртвованија и имају снажнији дух саборности, сложнији су и национално освешћенији, зрелији. За мене је Р.Српска данас пијемонт српства, а не Србија-продана гомила којој ништа није свето осим материјалних вредности. Свели смо се на америчку пашчад, која кевће шта јој кажу, издаје браћу, даје све, а без ичега за узврат! Они се боре грчевито против гашења ентитета, који су изборили крвљу (на чему запад предано ради), а како им Србија помаже? Тиме што их председник назива некаквим "босанцима"!? Срамота! Подршка Григорију, као и сваком честитом Србину преко Дрине!! Овде су у моди неке друге вредности, нажалост! Антисрпске!

  • lidija

    25. maj 2013 | 14:14

    Naravno da je orkestriran napad na njega od kada je javno rekao sta misli o aktuelnoj vlasri u Srbiji. Kao sto rece vladika "nije skola magare" vidi se lepo koliko su prinitivni i neuki ovi novi "reformatori" drustva

  • Vulw Cg Niksic

    25. maj 2013 | 14:57

    Sramota je sta dozvoljavaju vlasti u srbiji..crkva je uvjek bila uz svoj narod..vec vjekovima....treba zatvoriti Kurir kojeg finasira Tanjug....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA