Dinkić ne odustaje od ukidanja paušala!

 
  • 0

Predsednik Skupštine zatražio brisanje zakonske odredbe koja propisuje da se pravo na paušalno oporezivanje ne može priznati preduzetnicima koji se bave pravnim, računovodstvenim, knjigovodstvenim poslovima poreskog savetovanja, reklamiranja i istraživanja tržišta, kao i zdravstvene delatnosti

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović podneo je, u svojstvu poslanika, amandman na predložene izmene Zakona o porezu na dohodak građana kojim se traži da se advokati, računovođe, privatna lekarska i stomatološka praksa i revizori ne isključuju iz sistema paušalnog oporezivanja.

Stefanović (SNS) je zatražio brisanje zakonske odredbe koja propisuje da se pravo na paušalno oporezivanje ne može priznati preduzetnicima koji se bave pravnim, računovodstvenim, knjigovodstvenim poslovima poreskog savetovanja, reklamiranja i istraživanja tržišta, kao i zdravstvene delatnosti.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić je rekao, obrazlažući set izmena šest poreskih zakona u Narodnoj skupštini, da neće odustati od paušalnog sistema oporezivanjapodsetivši da se limit za paušalno oporezivanje povećava na šest miliona dinara godišnje.

- Mislim da su advokati i privatni stomatolozi sposobni da vode knjige - kazao je Dinkić, i dodao da to mogu činiti samostalno ukoliko imaju mali promet ili angažovati računovođu, koji mesečno ne košta više od 30 evra.

- Ako mogu da vode knjige oni koji prodaju novine na trafici, ne znam zašto ne bi mogli advokati ili privatni stomatolozi ili privatna praksa. Ovo je pitanje elementarne pravednosti poreskog sistema - istakao je ministar.

Poslanik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović je najavio da će poslanici SPO-DHSS podržati amandman predsednika Parlamenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA