PREPORUKA IZ LAGUNE: Detalji iz života dinastije Karađorđević u izgnanstvu (FOTO)

 
  • 1

Prvi put na šampionskoj poziciji "Laguninih" izdanja našao se roman Vanje Bulića "Jovanovo zaveštanje". Ove nedelje za ljubitelje knjige izdavačka kuća posebno izdvaja uzbudljivi roman o kralju Petru II Karađorđeviću iz pera Luke Mičete

Izdavačka kuća "Laguna" preporučuje dugoočekivani novi roman proslavljenog književnika Haleda Hoseinija, uzbudljivu sagu o životu dinastije Karađorđević u izgnanstvu iz pera Luke Mičete i prvu knjigu iz špijunske trilogije "Švajcarski gambit" autorskog dvojca - Iva Bonea i Aleksandra Radovića.

Haled Hoseini

"A planine odjeknuše"

Novi roman autora svetskih bestselera "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca".

Foto: Laguna

Proslavljeni autor Haled Hoseini se vraća sa novim romanom posle šest godina - emocionalnom, provokativnom i nezaboravnom pričom o tome kako volimo, kako jedni druge štitimo i kako odluke koje donosimo odjekuju pokolenjima.

Avganistan, 1952. godine. Abdulah i njegova sestra Pari žive sa ocem i maćehom u zabačenom selu. Otac je u večitoj potrazi za poslom a porodica se bori sa siromaštvom i ledenim zimama. Abdulahu je Pari divna i dobra poput vile po kojoj je dobila ime, ona je čitav njegov svet. On je njen zaštitnik, više kao otac nego kao brat, spreman da za nju učini sve, čak i da menja svoje jedine cipele za lepo novo pero u njenoj zbirci. Svake noći oni spavaju jedno pored drugog u kaputima, čvrsto zagrljeni.

Jednog dana zaputiće se sa ocem preko pustinje u Kabul. Pari i Abdulah ne slute da će im ono što ih tamo čeka razoriti život - jer ponekad ljudi kažu kako prst mora da se odseče da bi se sačuvala ruka.

Iv Bone, Aleksandar Radović

"Crni konjanik"

Prva knjiga uzbudljive špijunske trilogije "Švajcarski gambit" prati promenljivu sudbinu švajcarskog bankara dvostrukog identiteta i baca novu svetlost na jedan od najstrašnijih perioda XX veka.

Tmuran zimski dan u Švajcarskoj 1995. godine. Georg Huber, nekadašnji obaveštajac, penzionisan neposredno nakon hladnog rata, prisustvuje sahrani svog poznanika, bankara Gotfrida fon Adlera. Tu, na sahrani, Huber saznaje od lokalnog notara da ga je Fon Adler pomenuo u svom testamentu i ostavio mu kofer u kome se verovatno nalaze neobični originalni dokumenti.

Zahvaljujući svojoj profesiji i svom poreklu, Gotfrid fon Adler imao je otvorene puteve kroz istoriju Evrope. Družio se sa Rajnhardom Hajdrihom, intimno se zbližio s Leni fon Rifenštal i Magdom Gebels, bio je u prilici da prati uspon Adolfa Hitlera i njegov preobražaj iz osrednjeg ideologa u narodnog tribuna, te kancelara Trećeg rajha.

Dok iščitava jednu po jednu stranicu gusto ispisane beležnice, pred Huberom se razotkrivaju fascinantni i zastrašujući detalji iz života kontroverznog bankara Fon Adlera.

Luka Mičeta

"Povratak kralja"

Priča o kralju Petru II Karađorđeviću i sudbini dinastije koja je provela ceo vek u progonstvu.

Uzbudljivo putovanje kroz gotovo dva veka istorije moderne srpske države, uz upoznavanje sa glavnim ličnostima koje su odredile sudbinu dinastije Karađorđević, posebno njenog poslednjeg vladara.

- U knjizi "Povratak kralja" Luka Mičeta nas vodi kroz istoriju porodice Karađorđević od njenog osnivača "Crnog Đorđa" i njegove borbe za oslobođenje srpskog naroda od otomanske vlasti do poslednjeg vladara njegove loze, kralja Petra II, i njegovog posthumnog povratka u postojbinu... Ova literarno efektno napisana knjiga lako se čita, događaji se odvijaju i prate sa radoznalošću, pri čemu autor ističe mnogobrojne pojedinosti manje poznate ili sasvim nepoznate široj javnosti - objašnjava prof. dr Dragoljub R. Živojinović.

Lista najprodavanijih Laguninih izdanja:

1. Vanja Bulić: "Jovanovo zaveštanje"

2. Samanta Jang: "Dablin strit"

3. Nikolas Sparks: "Utočište"

4. Trejsi Ševalije: "Poslednji begunac"

5. Izabela Mon: "Mia i ja: Lirijina tajna"

6. Luiz Miler: "Naš brat"

7. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i vilenjaci"

8. Kejt Morton: "Davni sati"

9. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi - Siva"

10. Zorica Karanović: "Moć želje - Vodič za životni optimizam"

(Telegraf.rs)

Video: Od novembra počinje skrining karcinoma pluća, pulmolog otkriva ko je u riziku i zašto treba da dođe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    21. maj 2013 | 13:16

    Могли сте је издат ћириличним писмом, тј нашим писмом, а?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA