OTKRIVAMO: Ko je Branko Filipović Fido, čovek koji je u "Kafanici" izbo Predraga Danilovića? (FOTO)

 
  • 9

Vlasnik restorana "Kafanica" koji se posle ranjavanja predsednika Partizana nalazi u bekstvu već je bio uslovno osuđivan zbog istog krivičnog dela, tuča i korišćenja oružja, sekira, noževa, satara

Branko Filipović Fido, dugogodišnji prijatelj košarkaškog asa i predsednika KK Partizan Predraga Saše Danilovića (43), kojeg je izbo nožem u svom restoranu "Kafanica" na Košutnjaku, odgovaraće za pokušaj ubistva, za šta mu preti višegodišnja robija, saznaje Telegraf.rs!

Fido je odranije poznat policiji po nasilnom ponašanju, a incident s Danilovićem nije mu prvi. I ranije je učestvovao u tučama i pritom koristio oružje, pa je pre nekoliko godina osuđen na uslovnu kaznu zatvora zbog istog krivičnog dela.

Fido je više puta u tučama u svojoj kafani koristio sekire, noževe, satare, kao i sav inventar koji bi mu tom prilikom došao pod ruku.

- Nekoliko puta u tučama u "Kafanici" je vadio noževe i sekire, ali te prijave očigledno nikad nisu završavale na pravom mestu ili kod pravih ljudi. Mada je jednom osuđen na uslovnu kaznu zatvora - kaže za naš portal izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, Fido je odmah nakon incidenta s proslavljenim košarkašem postao nedostupan istražnim organima i za njim je raspisana potera.

- On se u subotu dva puta javio policijskoj stanici "Čukarica" i najavio svoj dolazak. Moraće kad-tad da se suoči s teškim optužbama za pokušaj ubistva, za šta je zakonom zaprećena višegodišnja kazna zatvora - kaže naš izvor.

Policija sumnja da je Fido namerno svojim pozivima i najavljivanjem dolaska u stanicu policije kupovao sebi vreme da bi mogao da pobegne od istražnih organa.

Prema tvrdnji porodice Danilović, Branko Filipović nije se pojavio u bolnici kako je najavljeno i kako su preneli mnogi mediji.

"Branko Filipović nije bio kod Saše u poseti. Zvao je njegove prijatelje, više da bi izvidio situaciju, nego da je imao stvarnu nameru da se preda policiji. Nikome nije rekao na kojoj se lokaciji nalazi, a protiv njega će biti pokrenuta krivična prijava, koju svi mediji ukoliko žele mogu da dobiju u policiji, sa kojom Saša i njegova porodica u potpunosti sarađuju", navedeno je u saopštenju porodice Danilović.

U restoranu "Kafanica" niko od zaposlenih nije bio raspoložen za razgovor, a kako nam je rekao jedan od konobara, "osoblju je zabranjeno da daje izjave za medije".

Pravni zastupnik Branka Filipovića Jugoslav Tintor na pitanje Telegrafa da li je tačno da je Fido osuđivan uslovno zbog učestvovanja u tuči odgovara:

- Ne mogu da vam potvrdim ni da jeste, niti da nije osuđivan, a ne smem u cilju istrage da pričam ni o predmetima koji su u toku - kratak je bio Tintor.

MUP Srbije danas je saopštio da nakon incidenta u restoranu "Kafanica" Predrag Danilović nije ometao policajce na dužnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Porodični praznik na ulicama Beograda: Na Terazijama otvorena 24. Rolerijada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    21. maj 2013 | 18:32

    I ovaj Danilovic glumi ludilo po gradu, ne primereno njegovim godinama.

  • Lina

    21. maj 2013 | 17:46

    Nije mi zao Danilovica ako mu je "ovo" najbolji drug..s kim si takav si

  • ime

    21. maj 2013 | 19:12

    Branko Filipovic je do ovog incidenta nepoznat medijima ali poznat velikom broju ljudi zbog posla kojim se bavi. Covek koji je na uslovnoj zbog slicnog incidenta a ne ume da se smiri, obicno treba da bude par godina gde mu je mesto. Ali u ovoj zemlji UBISTVO U POKUSAJU je nebitna stvar, sve dok pokusaj ne prearaste u delo. Kafanica koju Branko drzi je bilo lepo mesto na koje svakako vise necu dolaziti zbog sopstvene bezbednosti. Mozda se sledeci put poigraju i pistoljima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA